Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pijesz wodę a płacisz za zużycie i za ścieki. Czy jest to ok?

Polecane posty

Gość gość

Dziwny świat bo płacimy za ścieki mimo tego, że macie szamba ekologiczne. Skandal czy afera?

Gość gość
No i właśnie urny na pole, lub do latryny więc czemu za ścieki?

Gość gość
W moim miescie scieki sa drozsze od wody to dopiero skandal

Gość gość
17;12 tak jest wszędzie, że ścieki droższe od wody

Gość gość
Kuzwa, ale jakim cudem? Przeciez zeby woda byla zdatna do picia to trzeba ja oczyscic, a to kosztuje? Chyba, ze oczyszczanie jest wliczane w cene sciekow, to wtedy OK.

Gość gość
Przecież to nie jest tak jak było kiedyś udogodnienie dla ludzi kanalizacja. Teraz jest to firma nastawiona na zyski. Spróbujcie założyć licznik do podlewania ogrodu( odchodzą ścieki) zobaczycie jakie problemy będą robić!.

Gość gość
Plują nam w oczy a mówią, że deszcz pada. Ścieki są wtedy gdy używana woda trafia do ścieków. Ale jakoś procent nie trafia do ścieków. W tym przypadku jest uzasadnienie o pozew

Gość gość
za scieki placi sie dwa razy wiecej niz za wode. To faktycznie jest skandal. Biorac kapiel place wiecej za spuszczanie wody niz wlewanie

Gość gość
no tak ale oni liczą ścieki tyle samo co było zużyte wody, ale przecież nie wszystko trafia do ścieków, przecież pije tą wode, gotuje na niej, podlewam kwiatki itp i ta woda już nie idzie do ścieków więc powinni naliczac ścieków tyle co max 90% zuzycia wody u mnie woda 3,56 a ścieki prawie 8zł

Gość gość
tak samo jakas komorna, ponad 350zl komorny place w moim mieszkaniu, do czyjej kieszeni ida te pieniadze? Kto mnie co miesiac okrada z moich ciezko zarobionych pieniedzy?

Gość gość
Znajomemu utrwala się rura a woda lała się gdzieś do ziemi. Podobno 20 m sześciennych poszło w grunt. Zapłacił za ścieki i nikt nie reagował bo nie zastanawiali się na takim,, drobnym szczególe,,

Gość gość
22:33 Czas zadać pytanie w sejmie. Jakim prawem jest bezprawie i wyłudzanie od ludzi na mocy prawa. Wybuchnie skandal większy niż o sferach AG czy o sądach. Kwoty jakie od ludzi pobrano są olbrzymie. Podobnie z ubezpieczeniami. Na stłuczki z kimś kto jest z patologii a auto celowo przygotowano do stłuczki po to by wyłudzac odszkodowania. Nie zgłaszają policji bo z reguły to przestępcy jadą na stłuczki a niby poszkodowany robi tylko fotki dla koleżanki z ubezpieczenia i po sprawie. Niestety wszędzie gdzieś znajdzie się przekręt

Gość gość
Żeby odprowadzić ścieki żadko są używane pompy, a na czystą wodę muszą użyć pompy ze względu na potrzebne ciśnienie dzięki, któremu woda dociera na piętra itp . Nie jest adekwatna sytuacja w żadnym przypadku. Popieram post i autora. Brawo Ścieki i tak są oczyszczanie za pieniądze chyba unijne bo kasa na oczyszczalnie raczej jest z Unii.

Gość gość
A niech mnie. Coś mi się też tak zdawało,że coś tu nie gra z tymi opłatami.

Gość gość
Czyli jak pójdziesz do sąsiada się wylać pobierasz wodę do spuszczenia a zatem płaci podwójnie

Gość gość
Te rozliczanie tak jak w szkołach za bilety. Układy widać od razu. Normalny bilet miesięczny kosztował 38 zł za przejechanie około 2 kilometrów. Teraz dotacja jest za dojazdy, ale urząd płaci podobno 148 zł na ucznia za dojazdy. Skąd takie rozbieżności?

Gość gość
no tak, z tym ze scieki kosztuja dwa razy wiecej od wody

Gość gość
Ścieki często składają się z węglowodanów, które ulegają rozkładowi co znaczy, że można z tego robić opał ekologiczny. Za takie ścieki gdyby opracować metodę wyrabiania z tego opału powinni klejentom płacić a nie brać pieniądze.

Gość gość
Brykiet ze ścieków? Dobre

Gość gość
ty no nie wiem jak tam twoja szmaciura jebana zrogowaciala niedzwiedzica co sie kurwi pod mostem za wojaka i siada kurwa na butle od vanisha i kurwe w taczce pijana wozili po osiedlu wiesz o co chodzi mnie nie przegadasz bo mi sperme z paly zjadasz frajerze zrogowacialy frajerska chmuro chuj ci na matule i jebac ci starego