Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zmęczona mama

Moje dziecko od poczatku budzi sie po 5 razy w nocy

Polecane posty

Gość Zmęczona mama

Witam Moja córka ma juz 6 miesiecy ale od narodzin nie przespala calej nocy...no moze poza trzema nocami gdzie zdazylo jej sie przespac 5 godzin. Czasem i co 1.5 h sie budzila a norma to co 3h. W ciągu dnia ma 3 drzemki łącznie okolo 3godzin, karmie piersia i do tego je kaszki,obiadki owoce. Czy moge sama cos z tym zrobic jak myslicie? Jestem zmęczona ciągłym wstawaniem a i w dzień. Nie mam kiedy odpocząć bo jest dzieckiem wymagającym a jak juz spi to ja gotuje i sprzatam...poradzcie cos☺

Gość gość
Moja wstawania w nocy do 5 lat. Potrafiła przyjść ze swojego łóżka do naszej sypialni, mimo że od 2 roku spała już sama u siebie w pokoju. A jak malutka była od urodzenia też tak spała jak twoja, na piersi była 1.5 roku i po parę pobudek w nocy bylo. Twoja ma 6 miesięcy malutka jeszcze, więc się budzi. Nie martw się wszystko jeszcze przed toba ale dasz radw. Nie ty pierwsza i nie ostatnia.

Gość gość
Mój dwulatek budzi się co 2 godz, więc w przypadku półrocznego dziecka to dla mnie nic dziwnego.

Gość gość
Mój tak samo ma ponad 2 lata i budzi się bardziej często w nocy, ma tak od urodzenia. Chyba nic z tym nie zrobisz trafił ci się Nie śpiący egzemplarz jak mnie i gościom wyżej.

Gość Zmęczona mama
Czyli taka juz jej uroda

Gość Zmęczona mama
Ale zaczelam sie zastanawiac jak mi szwagierka zaczela dogadywac ze jej maly spal calymi nocami i jeszcze w ciagu dnia dwa razy po 3 h...chyba mysli ze ja cos zle robie

Gość gość
Mój syn też naeżał do dzieci mało śpiących i ciągle się budził, jak miał rok-2 lata to potrafił się budzić co 15-30 minut i tak całą noc!, noc w noc.

Gość gość
Współczuję. Moje córki przesypiały całą noc jak miały 6 tygodni. Obie. Fakt że na butelce. Pozdrawiam

Gość gość
moja na piersi ale od 4 msc spała całe noce... nie wiem co możesz robić źle ja mówiłam ciii i wystarczyło

Gość Zmęczona mama
Moja mała tez pierwsze tygodnie byla na butli bo pokarmu miałam bardzo mało później laktacje rozkręcił sama zainteresowana i jest na samej piersi. Nabiera prawidlowo na wadze i wszystko ok. Przeraza mni co bedzie jak wrócę do pracy

Gość Zmęczona mama
Jak zaczyna sie budzic to tez mmówię'ciiii' glaskam po policzku daje złapać za palec ale nic nie daje. Biorę na rece tule bujam i nic tylko płacz. Dopiero cycus pomaga nawet nie je tylko ssie i spi dalej. Smoczka nie chce żadnego

Gość gość
Mam to samo. Jestem jak zombie.

Gość gość
czytałaś kiedyś o cyklach snu? że dorosły człowiek budzi się w nocy ale nawet tego nie wie bo zasypia sobie dalej nieświadomy. Niemowlak nie posiada takiej umiejętności, dopiero rodzic musi go nauczyć żeby zasypiać po każdym następującym cyklu. A jak to robi? najczęściej ignorując stękanie, im wcześniej (w sensie wieku dziecka) poczeka aż dziecko samo uśnie- nie mówię o dzikim płaczu tym szybciej dziecko się nauczy. Widocznie pozostaje ci walka z dzieckiem o jak na razie zmniejszenie ilości pobudek do 3 chociażby. Może to by się wydawało niby okrutne a z drugiej strony dziecko będzie miało szanse się choć trochę wyspać, sama zdecyduj

Gość gość
Mój synek nie przespal żadnej nocy do 3 lat i 10mies. Jego rekord to 5h snu bez wybudzenia. 4 razy tak się udało w ciągu tych 4lat. Normalnie budził się co 2,5h, gorzej niż noworodek. A byly noce, ze budzil sie co 20-30min. Próbowałam wszystkiego. Nagle zaczął spać. Teraz mam drugie dziecko i 5mies je w nocy raz. Takie dzieci, nic nie zrobisz.

Gość gość
20:36 a właśnie że im mniejsze tym większa szansa na zmianę czegokolwiek

Gość Zmęczona mama
Czasem sie zdarzy jak zaczyna sie wiercic a ja nie reaguje glownie za zmęczenia to zaśnie ale jak juz sie zaczyna placz to nie mam wyjscia☺ mąż jak do niej wstaje to jest jeszcze gorzej bo tak sie wscieknie ze nie ma cycka ze pozniej zasnąć nie moze i kolo sie zamyka. Dzis miala tylko dwie drzemki wiec zobaczę. Co to bedzie w nocy

Gość gość
A jakbyś ją duuużooo karmiła w ciągu dnia żeby w nocy nie mogła być głodna? No 5 razy to jest ZDECYDOWANIE za dużoo, tak się nie da

Gość gość
Moja córką też tak się budzi do cycka. Czasami myślę czy nie dać jej mm przed snem.

Gość gość
20:55 To nie jest kwestia głodu tylko chęć bliskości spróbuj smoczka

Gość gość
Niestety niepocoeszy cię to ale są takie dzieci. 5 razy to i tak niezle. Mój budził się po 8 jak miał rój było lepiej bo zdazalo się 2 razy ale teraz ma 3 i jest super niebidzi się już wreszcie ! Jak masz straszny kryzys to weź dziecko do lozka tylko pamiętaj że zaczesto może siie odbić na tym że. lozeczko stanie się wrogiem ale ty będziesz mieć latwiejsza noc.

Gość gość
Autorko kochana mam to samo, corka 6 msc i 5-6 pobudek w ciągu nocy. Łącze się w bólu. Ja przez to nie potrafię cieszyć się macierzyństwem :/ nie mam siły na nic. Mimo że córkę kocham nad życie.

Gość Zmęczona mama
No wlasnie malo nie je. Cycek na żądanie obiadek kaszka i herbatka koperkowa a na noc jeszcze jej mm daje bo wiem wtedy ile zjadla sas...kaszki nie chce z butelki chyba jej pic nie umie a kaszka zawsze dluzej trzyma

Gość gość
Autorko czyli tym bardziej jej pobudki nie wynikają z głodu!! chce sobie pomemłać cycka bo nie umie usnąć, pozostaje ci albo być twardą i dać przynajmniej raz na noc usnąć z płaczem albo męczyć się dopóki jej sen się nie ustabilizuje ale nie wiadomo czy to będzie za miesiąc czy za 2 lata...

Gość Zmęczona mama
Gosc 21.03 Ja moja córeczkę tez kocham ponad wszystko i spedzam z nią każdą sekunde. Cieszy mnie ten czas bardzo ale odpocząć tez by sie przydało

Gość Zmęczona mama
Głód raczej odpada. Jak jej zeby szly to co godzine sie budzila myslalam ze wyjdą i bedzie wszystko ok ale niestety nadal sie budzi. Kiedys ja usypialam na sile bez piersi ale zaraz maz sie od krzyków malej obudzil i tylko uslyszalam ze sie znęcam nad dzieckiem i ze jest malutka wiec mam jej dac cycka. Na tym sie skonczyly moje próby. A tesciowa mi mowi ze jak tak nauczylam to tak mam

Gość gość
ehhh, widzisz mąż patrzy pod swoim kątem, chce spać więc każe ci jej dać cycka czytaj zapchaj buzię, teściowa jedzie z grubej rury od razu oskarżając, teraz jest weekend spróbuj ją przetrzymać a gadanie męża olej to nie on do niej wstaje no bo przecież nie ma cycka , heh

Gość gość
może nie tyle nauczyłaś co dla świętego spokoju dziecka/męża ustępowałaś. Kochana tak się nie da żyć, nie możesz spać jak zombie jakieś!

Gość Zmęczona mama
Na szczescie mąż też pracuje nockami więc spróbuje jeszcze jak go noe bedzie. Z teściową ciezko mi sie gada bo zaraz sie zaczyna ze ona nie miala czasu na bawienie bo gospodarka bo to tamto a ja nie mam co roboc i w jej mniemaniu na rekach mala caly dzien trzymam a to prawda nie jest bo mala wazy 8120 i ręce bola☺ duzo sie z nią bawie opowiadam na spacery chodzę bo sama nie wylezy ale spac nie moze. Od zawsze tak jest kiedys chodzila spac o 2 w nocy a teraz przed 23 zasypia bidzi sie kolo 1.00 3.30 5.00 7.30 i wtedy biore ja jeszcze do łóżka bo nie mam sily a chce jeszcze pospac i tak do 9.00 i wstajemy. Godziny pobudek nocnych ma prawie te same

Gość gość
no to tym łatwiej powinnaś w oduczaniu jej mieć bo jej godziny wybudzania są regularne czyli się po prostu przyzwyczaiła a nie że powody są jakieś nie znane np neurologiczne. Właśnie spróbuj jak męża nie będzie , teściowej to w ogóle nie słuchaj , kiedyś dzieci ładnie spały ale to właśnie z tego olewania bo jak gospodarka to kto miałby czas się nimi tak zajmować? Emocjonalnie to kulało, ty z tego co piszesz dajesz małej dużo z siebie ale pewnie mogłybyście obie lepiej funkcjonować wysypiając sie

Gość gość
a i jeszcze coś mi się przypomniało że u dzieci to działa coś takiego że im więcej dziecko śpi tym więcej śpi i na odwrót ! jakkolwiek to dziwnie nie brzmi sen rodzi sen i dzieci ładnie śpiące w nocy potrafią efektywnie spać w dzień, walcz o jej sen bo warto