Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy w 34t6d ciąży można bezpiecznie urodzić? Proszę wejdźcie, zaraz jadę na IP.

Polecane posty

Gość gość
12.30 Z medycznego punktu widzenia dziecko jest donoszone po 37tc. Dziecko urodzone wcześniej "z urzędu" powinno zaliczyć wizyty u neonatologa, neurologa, chodzić na regularne kontrole. To też jest plus wcześniactwa, że jak coś się dzieje to szybciej się to wychwyci, bo czasami niby dziecko zdrowe, niby donoszone, a potem zonk, bo coś się dzieje i wyłapuje się to później niż powinno.

Gość gość
Jeszcze do 12.30. Jestem mamą wcześniaka, urodzonego ze 3 dni szybciej niż urodziła autorka (niby nic) i pierwsze 1,5 roku to wizyta za wizytą, kontrola za kontrolą, ale przynajmniej nie mam do siebie pretensji. Nie piszę tego, by straszyć. Wcześniak to wcześniak i trzeba być świadomym co za tym idzie.

Gość gość
Tu autorka, malutki ok. Wszystko się będę dowiadywać jestem troszeczkę w szoku bo wstałam rano o 7 poszłam siusiu i wody chlusneły ze mnie u odrazu skurcze co 5 minut potem co dwie i moment było rozwarcie na 10. Poród trwał 2 godziny od odejścia wód. Być może będziemy dłużej w szpitalu bo miałam GBS+ a małego mi dali z wenflonem w główce muszę się wszystko dowiedzieć bo mówią mi tylko że ok i idą dalej. Kurczenie wiem po co ten wenflon:o

Autorko z tego co słyszałam wenflon na główce bo tam sa bardziej widoczne żyły dlatego nie na raczce. Ale mogę sie mylic. . Wielkie gratulacje i mozesz sie cieszyć z szybkiego porodu. Pozdrawiam i dużo zdrówka Wam życzę.

Gość gość
Do 13.18-akurat nie musisz mi mowic,co to znaczy miec wczesniaka bo mam i to z 26tygodnia :-) Pojdzie ze 2-3razy do neonatologa,neurologa i juz :-) autorko-wenflonem sie nie martw,pewnie antybiotyk dostanie dozylnie .

Gość gość
14.13 Współczuję skrajnego wcześniaka. Nie wiem jakie masz doświadczenia, ale u mnie to bynajmniej nie były dwie wizyty i już. Zawsze jak mi się wydawało, że odfajkowałam już wszelkich możliwych specjalistów to się okazywało, że mam znowu gdzieś do kogoś iść na wizytę, za tydzień, za miesiąc, za trzy, czasami traciłam rachubę. Mój mały miał wenflon w główce, bo jeszcze w szpitalu dostawał antybiotyk.

Gość gość
Autorko serdeczne gratulacje dużo zdrowia dla ciebie i maluszka

Gość gość
Dziękuję, rano się dowiedziałam że mały nie wykazuje cech wcześniaczych, że dostanę wszystkie instrukcje podczas wypisu i raczej jutro nie wyjdziemy bo crp lekko wzrosło ale mam się nie przejmować. Mały dostaje antybiotyk że względu na mój gbs ale lekarz powiedział że to tylko profilaktyka.

Gość gość
Super wiesci :-)odpoczywaj dzielna mamo.