Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Noclegi dla gości. Dla wszystkich czy nie?

Polecane posty

Gość gość

Witam! Nasz ślub oraz wesele beda odbywać sie 100 km od naszego miejsca zamieszkania. Na miejsce goscie dojada autokarem zapewnionym przez nas (oczywiście kto będzie chciał). Natomiast nie wiem jak to rozegrać w druga stronę. Czy zapewnic noclegi dla wszystkich ryzykując utopienie kasy w pokoje z których nie wszyscy skorzystają czy podstawic autokar powrotny np. o 4 rano, ktory odwiezie gości do naszej miejscowości? Dodam, ze będzie spora ilość małych dzieci zaproszona wiec dla tych osob pokoje na pewno będą bo trudno żeby się tlukli z dziećmi po nocy. Bedzie tez kierowca, ktory przewiezie gości w kazdej chwili do osrodka z noclegami. Czy wypada pytać gości z wyprzedzeniem czy beda jechać swoim transportem i wracać po weselu czy planuja nocowanie w miejscowości do ktorej ich "wywieziemy" ? Prosze o podpowiedzi. Moze ktos juz to przerabial ;)

Gość gość
Uwazam,że powinnaś zapytać tak będzie najlepiej. Mój kuzyn rezerwowal pokoje dla gości i większość nie wiedziała o tym,bo on nie informowal. Goscie przyjechali swoimi autami i kuzyn o 22powiedzial,ze sa pokoje dla gosci. Także tego...

Gość gość
Myślę, że powinni się określić wcześniej bo jak będą wiedzieć ze mogą nocować ale nie muszą to nagle im sie zachce wracać tym autokarem. Tak samo jak potwierdzają przybycie na slub tak i to powinni określić. Chociaż myslę, ze niewiele bedzie nocujacych bo będą wtedy zobowiązani dac w kopertę więcej. Do 4tej z dziećmi będą siedzieć?

Gość gość
Czyli utopil kase a pokoje zostaly stać puste...? To kicha. My chcemy zeby dzieci byly, bedzie animator a potem w pokojach opiekunka, ktora bedzie czuwac nad spiacymi maluchami. Noclegow szukać bedziemy jak najbliżej sali oczywiście.

Gość gość
a co to za problem zaprosić wcześniej i po prostu zapytać? Będziecie przy okazji wiedzieli ilu wam odmówi takich wędrówek i jazd autobusem. Ja bym na takie wesele nie pojechała.