Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy podać antybiotyk co byscie zrobiły

Polecane posty

Gość gość
O matko a te 39,6 to było juz po syropie?Po jakim czasie zwymiotowała syrop?Wsadzilas czopka?

Gość gość
Autorko, Antybiotyk to poważny lek. Czasami konieczny. Jeżeli masz jakąkolwiek wątpliwość skonsultuj to z drugim lekarzem. I to co możesz zrobić sama jeżeli lekarz nie zleci sam to wymaz crp z krwi. Nawet prywatnie to koszt poniżej 10 zł i wynik masz tego samego dna. Moje dzieci wielokrotnie chorowały i miały takie same objawy jak te powyżej opisane przez ciebie i dosłownie tylko raz był przypadek, kiedy podanie antybiotyku było uzasadnione. Jak moja pediatra stwierdziła większość to wirusy, a tutaj antybiotyk nie pomoże.

Gość gość
39,6 było przed syropem,ale za chwile go zwymiotowała,po około 5 minutach od podania.No wlasnie nie chciała czopka i sie wyrywała,ale podałam siła,bo wiem ze nic innego by nie pomogło :(.za chwile jej zmierzę. Crp jutro zrobię- dziękuje.

Gość gość
Sprawdź, czy nie ma wysypki na stopach i dłoniach. Mój ostatnio miał bostonke. Zaczynała się wysoką gorączką i bólem gardła. Po kilku dniach dostał wysypki własnie na pośladkach, stopach, podeszwach, dłoniach i buzi. Dużo czytałam na temat bostonki i wiem że lekarze czasem myłą bostonke z anginą lub przeziembieniem

Gość gość
Nie ma wysypki nigdzie indziej,kurczę chwile po 21 włożyłam czopka,płakała długo może przez to gorączka spada tak wolno?Ma 39,1,zasnęła jakiś kwadrans temu zmęczona płaczem :(

Gość gość
nagrzewałabym lampą na podczerwień. Fajnie rozgrzewa i szybko pomaga.

Gość JaxJones
angina ma dwa podłoża . Albo wirusowe albo bateryjne ( czyli ropne zapalenie ) Przy tym drugim podaje się antybiotyk .A wiem coś na ten temat bo nie było roku bym nie chorowała na anginę ropną . jakoś od kilku lat sie to uspokoiło . Oprócz witamin , które biorę , mam też oczyszczacz powietrza w domu z nawilżaczem . Jest to świetna i na prawdę przydatna rzecz zwłaszcza w tym okresie . https://goodair.pl/sklep/sharp-kc-a60euw-oczyszczacz-i-nawilzacz-powietrza/