Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mama mi ubliża

Polecane posty

Gość gość

Witam mam problem. Mam 16 lat moi rodzice się rozwodzą. Zostanę z mamą, cały czas mnie obraza, od debili, półgłupków, pacanów. Nie radzę sobie w szkole mimo, że uczę się godzinami. Jutro mam sprawdziany powiedziała mi ze jak dostanę jedynkę to mnie wyje**e z domu. Jak mam sobie z tym radzić? W niczym mnie nie wspiera. Mówi mi zebym w czymś nie szła do szkoły bo wygladam jak świnia i ze będą się ze mnie śmiali.Gdy mówię jej o planach po gimnazjum mówi mi ze jestem śmieszna i żebym się ogarnęła. Nie mam z kim po prostu rozmawiać. Jej słowa strasznie mnie ranią. Powiedzcie mi co mam robić? Z ojcem nie będę bo on chleje i prawdopodobnie straci pracę. A rozwód jest z jego winy.

Gość gość
widocznie ma racje. oddałabym cie do pogotowia na jej miejscu skoro nawet w szkole sobie nie radzisz :o

Gość gość
Czyli tak.. Ojciec chlał i chla, matka się z nim rozwiodła i wyżywa się na tobie. Ty przestałaś sobie radzić w szkole mimo że próbujesz i starasz się to efekty marne. Pewnie zaczełaś zamykać się w sobie, przyjaciół też nie masz? Klasyka, nieźle zryją ci beret i pokrzywią psychikę. Na twoim przyszłym życiu się to odbije i co najgorsze winić będziesz siebie. Rad nie dam. Wiesz czemu? Dawanie innym dobrych rad to jedna z najprostszych rzeczy w życiu, każdy to umie :D

Gość gość
Miej na nią wy/j****e! Ucz się, rób swoje co zaplanowałaś, a jej słowa puszczaj jednym uchem a wypuszczaj drugim. A jak będziesz pełnoletnia to albo wyjedź do innego miasta studiować, albo pracować, byle jak najdalej od niej.

Gość gość
Następnym razem powiedz jej, aby ci nie ubliżała, bo przecież jesteś jej córką to przecież zdolności i wygląd odziedziczyłaś nie tylko po ojcu ale też po niej. Niech się nie wyżywa za swoje przegrane życie na tobie, a ty ucz się i nie zwracaj uwagi na jej odzywki