Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do mam, które były w ciąży dwa razy lub więcej!!!

Polecane posty

Gość gość

Każdą ciążę przechodziłyscie podobnie?! Jeśli w pierwszej i drugiej nie miałam żadnych wymiotów, mdłości itp to w trzeciej też tak będzie? Może ma na to wpływ dziecka? Mam dzieci tej samej płci. Czy któraś z Was czuła się w dwóch ciazach ok, a w trzeciej horror? I drugie pytanie. Czy to prawda, że w każdej kolejnej ciąży ruchy odczuwa się szybciej niż w poprzedniej?

Gość gość
1 ciaza- lekkie mdlosci i krotko, apetyt dopisywal, wyniki badan ok, pierwsze ruchy kolo 21 tc, zgaga, urodzilam dziewczynke. 2 ciaza-mdlosci, zle samopoczucie, zgaga, bezsennosc od 20tc, wyniki ok, pierwsze ruchy 16tc, do 30 tc brak apetytu, potem wcinalam jak najeta- ur. chlopca.

Gość gość
2 ciąże za sobą, obie bez mdłości , zgag i rewolucji żołądkowch. Druga gorsza jesli chodzi o samopoczucie bo tarczyca zwariowała, pojawiła się cholestaza. Płeć ta sama. Co do ruchów- u mnie w drugiej nie były szybciej wyczuwalne, ale drugie dziecko znacznie spokojniejsze więc może dlatego.

Gość gość
1. duże mdłości, brak wymiotów, ruchy w 20 tc, dziewczynka 2. okropne mdłości, silne wymioty, ruchy w 18 tc, dziewczynka 3. silne mdłości, ze 2-3 razy wymioty, ruchy w 16 tc, chłopczyk 4. duże mdłości, brak wymiotów, póki co 15 tc i nie czuję jeszcze ruchów, na 90% ma być chłopczyk

Gość gość
3 dzieci, kazda ciaza inna, dzieki Bogu porody podobne, bo lekkie, szybkie i bez komplikacji.

Gość gość
kazda jest troche inna ale u mnie w pierwszej bylo fatalnie w drugiej bylo spoko trzeciej w ogole nie odczulam. tak samo bylo z dziecmi.

Gość gość
2 ciaze podobne, samopoczucie w 2 i 3 trymestrze super, brzuszki podobne, cukrzyca w obu, ruchy w pierwszej czulam w 17tc a w drugiej w 18... W pierwszej mialam ciagle mdlosci, ale wymioty tak 2 czy 3 razy. W drugiej wymiotowalam codziennie do 15tc a w 3 trymestrze mialam pierwszy raz w zyciu zgage i hemoroida:) pierwszy chlopiec, druga dziewczynka.

Gość gość
1 ciąża- zero mdlosci, duży apetyt, ruchy 19tydzien, wszystko mnie bolało krzyż okropnie całą ciążę - chlopiec 2 ciaza- duże mdłości, zero apetytu, ruchy 17tydzien, całą ciążę czułam się o niebo lepiej niż poprzednia nic mnie nie bolalo - dziewczynka

Gość gość
Ja mam 3 synow i każda ciąża była inna. W drugiej wymiotowałam jak kot przez 4 miesiące, aż wylądowałam pod kroplówką. W pierwszej od 6 mc nie mogłam spać w nocy. A trzecia była lajtowa.

Gość gość
Za mną 3 ciąże, mozna by powiedzieć... 1 - zaszłam w 2005 roku, mdłosci okropne, spać mi się chciało duzo, potem plamienia, poronienie 15 tydzien. 2- 2007 rok, mdłosci słabsze, ale silne uczucie zmęczenia, apetyt dość duzy na słone/wytrawne rzeczy, ze słodkich tylko konkretne ciastka jadłam; brzuch szybko był duży. ruchy poczułam ok. 20 tygodnia. bole pleców od końca 7 miesiaca. w 2008 urodziłam syna, naturalnie, poród trwał długo. 3- 2012 rok, silne mdłości, ciąża zagrozona, duzo leżałam. brzuch długo mały. słaby apetyt aż nagle potem wilczy apetyt od 7 miesiąca. plamienia w 7 miesiącu. znowu leżalam. ruchy jakoś 5 miesiąc już były. urodzilam w 36. tygodniu drugiego syna.

Gość gość
W pierwszej ciąży punkt po upływie 4 tygodni mdłości 24-godzinne i straszne zmęczenie, istna mordęga. W drugiej ciąży jak minęły 4 tygodnie żadnych mdłości, żadnego zmęczenia. I poronienie w 6 tygodniu

Gość Ania4321
1 ciąża 2009 - poronienie samoistnie w 3 miesiącu, bez lyzeczkowania (nikomu nie życzę w 3 miesiącu bez lyzeczkowania!), 2 ciąża 2010 - poronienie samoistnie 1,5 miesiaca, bez lyzeczkowania, nie mam zastrzeżeń w tak wczesnej ciąży, 3 ciąża 2010- okropne mdłości i straszne zaparcia, 2 razy wymiotowalam (niesamowita ulga!), 19 kg in+, krwawienia i "inne cuda wianki", poród sn(prawie do WC w szpitalu, na szczęście mam więcej rozumu od personelu pielęgniarskiego w szpitalu), po urodzeniu zjechalam z wagi 20 kg -efekt końcowy córka 4 ciaza 2013-ciąża pozamaciczna z poronieniem w końcu 2 miesiaca wewnątrz, "cud nad Wisłą" wtedy pierwszy raz obawiali mój przypadek na konsylium, chcieli laparoskopowo usuwac, ale ja wpisałam się że szpitala na własne żądanie, bardzo mądra decyzja a lekarzem nie jestem, 5 ciąża 2013-najlepsza w historii, bez komplikacji, bez mdłości i krwawieniemiedzymiesiaczkowei, tylko zaparcia, 17 kg in+ -efekt końcowy syn i wypadają a pochwalić i macica, 3 miesiące ćwiczeń by wszystko weszło do środka i zakaz ciąż, 6 ciaza 2014-wpadka antykoncepcyjna, najgorsza, wypadajace narzady rodne, brak siku i kupy, w końcu otarcie się o śmierć z wcześniejszego powodu, tracę nie czucia w nogach i bole kręgosłupa, które zmuszały do czolgania się wraz z synem po podlodze (dla jasności on raczkowania, ja się czolgalam), marzenia o aborcji i świętym spokoju, depresji nie miałam niestety, brak zrozumienia że strony bliskich, jak to w Polsce itd. Itp. Poród sna w 38 tg, lekarze nie chcieli czekać- efekt kolejnego konsylium w mojej sprawie. Po wszystkich ciazach jestem znana w środowisku medycznym ginekologów. Wszystkie ciaze miałam zagrożone. Dla jasności jestem mądra i inteligentna, ale to nie przeszkadza innym w krzywdzonego mnie. Także ostaniej ciąży nie chciałam:) Faktem jest, że wszystko co opisałam przeżyłam osobiście. Mam nadzieję, że pomoglam uzyskać wiedzę dotyczącą różnych przebiegów ciąż. Pozdrawiam :)

Gość gość
2 ciaze mdłosci i samopoczucie ok, - synowie. 3 ciaza z corka masakra, miałam wrazenie ze nie mam mdłosci tylko rotawirusa przez 2 miesiace, potem juz ok, a poród trwał tylko3 godzinki :)

Gość gość
1 ciąża- do 6miesiąca świetne samopoczucie,żadnych objawów ,później zmęczenie i senność -chłopiec 2 ciąża -poranne mdłości ale nie często-dziewczynka

Gość gość
Ania 4321 , przykro z powodu trudnych doświadczeń, a jak teraz wyglada twoje życie po ostatnim porodzie w sensie zdrowotnym?

Gość Ania4321
Żyje póki co. Krwawilam 15 miesięcy po porodzie i przynajmniej kilka razy w miesiącu i wypadło mi 2/3 włosów. Poza tym bez zmian.

Gość gość
Ania4321 mozesz do mnie napisać meila n-iwona123.1986@tlen.pl

Gość gość
1 ciąża, silne mdłości do 12 tc później super. Córeczka. 2 ciąża, cała super. Chłopczyk. 3 ciąża masakra, mdłości, niewydolność szyjki macicy, anemia, ciągle infekcje grzybicze, 5× przeziębienie, teraz 36tc wyszedł GBS dodatni czego nigdy nie miałam:-( ma być chłopczyk. Każda ciąża jest inna i życzę Ci jak najlepiej, żebyś dobrze zniosła ciążę. Będzie dobrze.

Gość Ania4321
Do Pani z 11:35: Bardzo Panią przepraszam, ale nie chciałabym być szykanowana przez kogoś jeszcze. Rozumiem, że każdy jest kowalem własnego losu i jestem sama sobie winna swoich przeżyć. Poza tym nie wiem jakie są Pani intencje a mam wokół siebie wystarczająco dużo "życzliwych "osób. Prosze niech mnie Pani zrozumie

Gość gość
To ja z postu wyżej, ruchy: 1-20tc 2-18tc 3-17tc

Gość gość
Ja z 11:35 Rozumiem Panią doskonale. Przezylam koszmar w 2015 roku i od tamtej pory nie moge sie pozbierać, ani fizycznie ani psychicznie. Nie chce nikogo szykanowac. Sama tez nie chce byc dlatego nie mam sil opisywac na forum swoich przeżyć. Pozdrawiam

Gość gość
9:24 Jak udało się po dwóch szynach stworzyć córkę? ;) Liczyłas jakoś dni czy przypadek? Mam dwóch synów i zastanawiam się nad trzecią ciążą :)

Gość Ania4321
Do Pani z 11:45: Szczerze Pani współczuję problemów. My kobiety nie mamy łatwego życia. Wciąż zbyt wiele się od nas wymaga. Zwrócić się też nie mamy za bardzo do kogo, bo wszyscy wokół mają problemy i nas zbywaja. Ludzie sobie mysla: "Po co mi dodatkowo czyjeś problemy. Malo mam swoich" i tak się toczy życie. A im człowiek jest silniejszy, tymbardziej dostaje od życia po dopie. Ludzie brak jest empatii i zrozumienia. To ogólne zjawisko. Musimy być silne. Choc czasem przydało by się kilka łez, by zakomunikować światu, że my też mamy uczucia. Ludzie często płaczący mają łatwiej, niż ci których duszę rozdziera smutek, ale od wewnątrz.

Gość gość
ja mam taki problem w ciąży, że co chwila mi brakuje żelaza w pierwszym trymestrze, lekarz zalecił mi dietę i do tego dicofer. Biorę ten suplement dopiero tydzień ale już jest mała poprawa :)