Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy znacie rodziny, które żrą się o pieniądze, spadki?

Polecane posty

Gość gość
kurde, ja jestem jedynaczką, cały majątek czyli mieszkanie będzie moje, nie musze nikogo spłacać, z nikim się tym dzielić...a jest warte ok.400-450 tyś. nie ukrywam, ze to mnie cieszy. mam jedno dziecko i myślę o drugim , ale to co mnie powstrzymuje to właśnie to, że kiedyś się znienawidzą przy walce o majątek po rodzicach:O

Gość gość
Nienawisc i klotnie nie sa regula;)

Gość gość
oczywiście, ze nie są , ale dziwnie często się o tym słyszy jak niby zgodne rodzeństwo zaczyna sobie skakać do oczu jak rodzice ledwo oczy zamkną :O

Gość gość
hahaa każda, w której jakiś spadek jest! w mojej też haha śmiać mi sie chce. ale chodzi o moich rodziców i ich rodzeństwo, wiec nie bezpośrednio o mnie ;) ja rodzeństwa na szczęście nie mam :D s*am na to ;)

Wydaje mi się, że każdy z nas zna takie przykłady. Ale wiele zależy od tego jak dzieci wychowasz. W mojej rodzinie zawsze panowało przekonanie, że to więzi międzyludzkie są najważniejsze, a nie pieniądze. I nikt się o spadki nie kłóci. A z drugiej strony patrząc - rodzeństwo to największy kapitał początkowy jaki mogę dać moim dzieciom. Bo jak kiedyś nas zabraknie, to zawsze jeszcze będą miały siebie.

Gość gość
no, dla przykładu my w Polsce, brat ojca w USA a jego siostra w Australii. Nawet na święta się nie widzą "tak się mają"

Gość gość
Instykntownie wydawać by się mogło, że im więcej do przysłowiowego podziału (akcje, nieruchomości, ziemia, udziały w firmie etc.) tym bardziej powinni się żreć. A tu się okazuje, że jakaś typiara dla 60 tysięcy tnie się z całą rodziną. Żałosne.