Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kapustka6

Usuwanie tatauażu na czym polega

Polecane posty

Gość kapustka6

Hej. Słyszałam ostatnio, że teraz można usunąć tatauże za pomoca laserów, czy czegoś. wie ktoś coś więcej?

Gość Perełka789
Jest to usuwanie laserowe, mozna to zrobic w klinikach medycyny etsteycznej. Żeby byl dobry efekt trzeba zabieg powtorzyc kilka razy. Jak masz pytania to pytaj. Chociaż z tego co wiem to jeszcze nie jest bardzo poularne

Gość miśka528
Do niedawno to śrenido mialo sens. Teraz są dobre lasery i troche lepiej to wypada. Nie wiem czy dużo klinik to robi wiem, ze robią to w Krakowie

Gość kapustka6
a w jakim miejscu? Moze usunąć tez stary? Bo mysle czy zakrywac czy usuwac

Gość miśka528
Usuwać możesz bez problemu. Ja mówię o www.vesuna.pl. Stare tatuaże usuwa sie gorzej, ale można się ich pozbyć, seria jedynie się może wydłużyć

Gość kapusta6
Ja mam tatuaż na kostce, ale już mi się bardzo nie podoba.

Gość gość
nie opłaca się chyba ze masz wyblakły tatuaż tylko w kolorze czarnym - wtedy po kilku zabiegach możesz uzyskać efekt proces trwa długo bo po każdym zabiegu laserem skóra musi się zagoić. skóra jest czerwona, mogą robić się pęcherze z płynem. jest ryzyko blizn. x w przypadku kolorowych tatuaży nie ma to sensu, zawsze zostanie jakiś "shadow" po tatuażu x generalnie laser na usuwanie tatuażu jest bez sensu bo na każdy kolor działa inna wiązka światła, gojenie jest długie, jest duże ryzyko blizn w przyszłym roku ma być nowe urządzenie do usuwania tatuaży (NIE nowy LASER, inne urządzenie nie związane z laserami) więc sami sobie odpowiedzcie na pytanie czy robienie tego laserem ma sens..

Gość gość
laser pico to nadal laser wiecie jakie ryzyko wiąże się z usuwaniem tatuażu? możecie mieć jeszcze gorszą plame na ciele niż macie obecnie.. Działania niepożądane: Długoutrzymujące się strupki w miejscu leczenia, kilkutygodniowy rumień, wysiew trądzikopodobnych grudek, infekcja skóry, w niezwykle rzadkich przypadkach opisywano oparzenie skóry, bliznowacenie.

Gość Małgorzata09876934
Usuwam swój tatuaż w klinice Dr Legrand w Krakowie . Pracują na laserze Alma harmony q-switched. Jestem po 3 zabiegach i tatuaż znacznie się już rozjaśnił. Przede mną kolejne 3 zabiegi . Zabieg sam w sobie może do najprzyjemniejszych nie należy ale efekty są warte chwili bólu ;) polecam wszystkim , ile zostają żadne blizny ani rany na skórze. Wszystko goi się super!