Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

osoby majace zeby leczone kanalowo choruja na serce.jest to udowodnione

Polecane posty

Gość gość

Znam osoby chore na serce lub inne poważne choroby i maja właśnie żeby leczone kanalowo

Gość gość
przychylam się i własnie planuję wyrwac zęba na życzenie

Gość gość
No i super mam 3 zeby leczone kanalowo i moze w koncu umre i to jest dla mnie nius dnia bo nie bede sie na serce leczyc yay!

Gość gość
A jakie choroby serca to wywołuje? Mam jeden tak leczony.

Gość gość
Tak tak,a kto to naprawde udowodnil?

Gość gość
Właśnie nieleczony ząb może doprowadzić do zakażenia i w efekcie chorob serca. A wyrwanie niestety też nie pozostaje bez konsekwencji.

Gość gość
Jest to udowodnione bo znasz? A ja znam palaczy, którzy nie mają raka. Tzn. że udowodniłam, ze palenie raka nie powoduje? Udowodniłam bo znam? Po leczeniu kanałowym bardzo rzadko może dojść do zapalenia wierzchołka korzenia- i być może jak ktoś to zaniedba to jest ryzyko (ale pdoobno to zwyczajnie boli). Ale przy wyrywaniu zeba tak samo może dojść do infekcji i zakażenia. Ale wiem, to jak ze szczepionkami - jeden lekarz coś wymyślił i bezmyślne istoty peplają dalej.

Gość gość
Znowu zaczynasz.. A ja twierdzę, że osoby ze sztuczną szczęką chorują na serce. I na pewno mam rację, no są to osoby starsze, więc na bank większość ma już jakieś problemy z sercem. Z kanałowym tak samo, chyba zazwyczaj u już starszych ludzi, więc statystycznie pewnie większe prawdopodobieństwo wszelkich chorób. Ja mam kanały od 20 lat i na nic nie choruję, a za 20 lat pewnie będzie inaczej. Oczywiście przyczyną będą kanały, a nie wiek..

Gość gość
Autorko, a jeśli kanałowcy pozdychają na choroby serca. Co Cię to? Jaki masz interes by odwodzić ludzi od kanalowego? Chcesz by wyrywali zęby? Czy może sama musiałaś mieć wyrwane zęby i jesteś zła, że nie kazdy musi? nie stać Cię bylo na leczenie kanałowe? czy co?

Gość gość
Też bym chciała wiedzieć skąd się wzięła ta obsesja o co cię obchodzi zdrowie obcych ludzi, i dlaczego akurat kanałowe, a nie otyłość czy palenie, picie. Cyklicznie zakładasz ten sam temat. Wyrwałaś pół szczęki i masz zanik kości i teraz się pocieszasz, że to przynajmniej zdrowo czy coś w tym stylu

Gość gość
Autorka na podstawie kilku swoich znajomych wyprowadziła teorię naukową. :D Brawo. A skąd wiesz, że nie jest odwrotnie - może to choroby serca powodują psucie zębów i konieczność leczenia kanałowego?

Gość gość
Dowód anegdotyczny to żaden dowód. Moja mama ma kilka zębów leczonych kanałowo, a serce ma zdrowe.

a osoby pijące wodę umierają... boshe, skąd się biorą takie trolle? aż strach bierze, że ktoś mógłby w to na serio uwierzyć.

Gość gość
O matko prawie każdy z nas ma jakiś ząb leczony kanałowo a nawet dwa.