Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Abstynencja seksualna ma pozytywny, czy negatywny wpływ na zdrowie mężczyzny?

Polecane posty

Gość gość
negatywny, seks to podstawowa po jedzeniu i piciu potrzeba czloweika, bez seksu mozg obumiera i czliwek staje sie glupi i zly, seks trzeba miec minimum 5x w tygodniu, seks jest bardzo wazny, nauka mowi ze kto nie uprawia seksu tak jakby nie zyl

Gość gość
Jeśli nie jest w związku to pozytywny. Jeśli w jest w związku to negatywny.

Gość gość
Bardzo pozytywny. Abstynent czuje się pełen energii, dużo łatwiej mu nawiązywać kontakty z ludźmi i kobiety bardziej go pożądają. Wiem z własnego doświadczenia. Oczywiście abstynencja oznacza też zero masturbacji, która ma strasznie zły wpływ na życie i zdrowie mężczyzny. Poczytaj co to jest "brahmacharya", "hard mode nofap". Napoleon Hill opisuje skutki abstynencji w książce Think and Get Rich

Gość gość
To zależy od baby, jeżeli locha ma jeszcze chorobę zaraźliwą to na 1000% facetowi to służy na zdrowie fizyczne i psychiczne :-)

Gość gość
dla jednych tak dla innych nie. Ludzie nie są jednakowi. Każdy powinien odpowiedzieć sam na pytanie czy abstynencja dla niego jest korzystna czy nie i dopasowywać to do własnych potrzeb

Gość gość
ma pozytywny wpływ przedłuża życie o 50%

Gość gość
nie porównujcie seksu do jedzenia bo bez seksu nie umrzesz a bez jedzenia tak

Gość gość
brak seksu skraca zycie o 87procentow a potem powoduje zaburzenie psychiczne w muzgu

Gość gość
...jezdem tego przykładem

Gość gość
Bez seksu, albo bez masturbacji, facet będzie miał polucje nocne. Więc jaka to dobra opcja ? Ostatnio zrobiłem miesiąc abstynencji bez masturbacji, czyli bez wytrysku nasienia. Efekt był jedynie taki, że bardziej byłem znerwicowany, energii mi to nie dodało. Energię miałem jak się masturbowałem jak i nie. Dla mnie różnicy nie było, jedynie brak ulżenia sobie, co powodowało z czasem niezbyt dobre skutki dla organizmu. Od czasu do czasu, facet powinien sobie chociaż ulżyć, w ten sposób uniknie moczenia w majtki jak chłopczyk w nocy. Rozładować napięcie raz na jakiś czas, jest pozytywne dla zdrowia, ale bez przesady. Całkowita abstynencja raczej szkodzi, niż daje lepsze efekty.