Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rzucę wam coś z nauki Lutra

Polecane posty

Gość gość

"Twórca reformacji niejednokrotnie wyrażał się bardzo pogardliwie o kobietach. Twierdził więc, że „chwasty rosną szybko, dlatego też dziewczynki rosną szybciej niż chłopcy”. W czasie swoich „rozmów przy stole” (Tischreden) rozwijał ten temat w charakterystyczny dla siebie, dość obcesowy sposób: „Kobietom zbywa na sile i mocy ciała i na rozumie. Mężczyźni mają szeroką pierś i małe biodra, dlatego też mają więcej rozumu aniżeli kobiety, które z kolei mają wąskie piersi, a za to szerokie biodra i zadek. Co oznacza, że powinny pozostawać w domu, siedzieć tam cicho, zajmować się dziećmi. Dziewczynki nie powinny zabierać głosu publicznie”. http://www.pch24.pl/marcin-luter--prawdziwe-oblicze-deformatora,53397,i.html no pokochajcie w końcu katolicyzm!!! bo ja kocham w jego czystej postaci!!!

Gość gość
ha, ha, ha - heretyk w czystej postaci! wkurza mnie tylko, nie lubie go!

Gość gość
A w ogóle kto to jest, kto idzie na zakonnika a za murami kalsztoru nie znajduje spokoju! Gdyby opuścił klasztor... Bóg przemawia przez burze, pioruny...człowiek, na którego sam Pan Bóg krzyczał...nie próbuj!

Gość gość
Luter jest przykałdem udaremnienia wszystkich Łask Bożych. Przecenił obowiązki i sprawy tego świata nad modlitwę, Mszę Św, dobre uczynki i uroił sobie świat licznych błędów...heretickich odstępstw - jaka nauka dla nas, którzy żałujemy, by znajleźć 5 minut na modlitwę.

Gość gość
Typowe żydowskie gadanie. W religiach abrahamowych czyli judaiźmie i jego zboczeniach (czyt. Chrześcijaństwo i islam) jest pełno nienawiści do kobiet. Katolicyzm jest lepszy, bo zawiera w swobie bardzo dużo elementów europejskiego pogaństwa. Kult maryjny to nic innego jak kult Izydy bardzo popularny w Rzymie u schyłku imperium. Luter wywalił wszystkie pogańskie elementy. Protestantyzm to zgniły judaizm w czystej postaci. Dlatego w krajach zachodniej Europy wszyscy odeszli od chrześcijaństwa, bo ich protestancka wersja to obcy kult pustynny. Katolicyzm ma się dobrze, bo jest znajomy i przyjazny dla europejskiego człowieka. Moja rada dla katolików: zachowajcie swoje obrzędy i tradycje ale wywalcie jezusa i jehowe do śmietnika.

Gość gość
16:26 chętnie bym wywaliła ciebie z grona moich znajomych

Gość gość
Ja mam waską dupę ale to nie kreci facetów, cos za cos

Gość gość
Mnie nie obchodzi, co Luter powywalał, tylko co stało się konsekwencją jego inicjatywy

Gość gość
A tak w ogóle to wiele facetów ma wielkie, tłuste obleśne d**y. Poza tym nie cwicza i są w barach węźsi niź w brzuchu

Gość gość
Kult maryjny powoduie że meżczyźni wybierają na żony oschłe, bezcyckowe baby z wąskimi ustami. Takie pozbawione zmysłowości raszple idelanie wpisują się w wyidealizowany obraz świętej. Dlatego potem męczą się w zwiazkach, zdradzają żony z biusciastymi kochankami. Kult maryjny dyskryminuje kobiety.

Gość gość
Luter powielał Tomasza z Akwinu czy Augustyna, katolików.

Gość gość
16.37 Satanisty kultury maryjny nie dotyczy, tym bardziej, brednie które o nim tworzysz.

Gość gość
Luter pluł na świętych i wyrażał się o nich, jak o szaleńcach pozbwionych rozumu!

Gość gość
Izyda była prawdziwą kobietą, wyzwoloną boginią z dużymi piersiami, Maryja wrecz przeciwnie, to lolitka bez cech płciowych, dobra dla panów ktorzy lubią nastolatki. Dlatego jest taka presja spoleczna na kobiece cechy, kobiety o bujnych ksztaltach katolicyzm wrzuca do wora z ladacznicami.

Gość gość
Satanista specjalistą od MB, żenujący jesteś.

Gość gość
Podswiadomie każdy mężczyzna pragnie kobiety o bujnych ksztaltach, a jednak wybieraja kobiety płaskie i zasuszone bo katolicyzm tego wymaga.

Gość gość
Jeśli ktokolwiek rozumie waszą religie to tylko sataniści i okultyści. Jakbyście co kolwiek rozumieli to byście nie schylali głów przed martwym żydkiem na patyku.

Gość gość
Badania naukowe dodatkowo dowiodły że kobiety o dużym biuscie są i inteligentniejsze.

Gość gość
idioci, nie maja co robić i tworzą herezje podobne jak Luter. I co baramy piekielne Kościoła Świętego nie pokonały, bo Bóg jest silniejszy! I zostawcie Najświętszą Maryję Panną w spokoju, bo pozgłaszam wszystkie posty, godzicie w moje uczuciaa religijne

Gość szry
w rzyci mam twoje uczucia religijne od momentu w ktorym wymuszasz na mnie swoje dogmaty, bo od tego momentu obrazasz moje odczucia egzystencjalne. a co, nie przyszlo do tej naziokatolskiej, obrosnietej moherem glowy, ze tak moze sie sprawa potoczyc? nie rob z siebie ofiary PO TYM jak komus zrobilas krzywde.

Gość gość
co ty piłeś? komu ktoś jakąś krzywdę robił.???.Nienawidzę polityki i identyfikowania ludzi z polityką i ideologiami. A religia? to jest sprawa wolności sumienia, wyboru...

Gość gość
Taa, to czemu na chama wciskacie waszą religie dzieciom?To dzieci nie maja prawa wyboru?

Gość gość
za dzieci ciołku decydują rodzice! dopiero poźniej sami decudują

Gość gość
I myslisz że nauczy sie sam decydować o sobie skoro nie wolno mu bylo do 18 roku życia? Takie umiejętności powinno się rozwijac od dziecka

Gość gość
myślę, że tak...już w gimnazjum panienki, świeżo po bierzmowaniu decydują na nie, bo zaczynają uprawiać seks a to godzi w ich czyste pojecie religii

Gość szry
"czyste" pojecie religii... ile juz teczowych jednorozcow udalo sie wyhodowac? sprzdajesz je elfom, goblinom, czy krasnoludom? jak fantazjowac to na calego, a co:D

Gość gość
Najlepiej by bylo żeby chodziły z cnotą do 60.

Gość gość
a edukacja seksualna ma swoje żniwo, już w 4 kl. SP.