Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość kalina

LEKARZE REZYDENCI

Polecane posty

Gość gość
pisiory to debile, nic nie rozumieją i nie chcą rozumieć, wystarczy im papka nienawiści do ludzi wskazanych przez partie.

Gość gość
A powiem wam cos- mój p********y teść i teściowa stwierdzili ze rezydenci za duzo zarabiają! Tak tak! Za duzo! I mi te mądrości do głowy kładli - po tym wszystkim powinnam była kopnąć męża w doope. Po takich idiotach tylko idiota bedzie. Nie myliłam sie. Niestety juz za pozno.

Gość gość
A dodam ze ja jestem z lekarskiej rodziny. A oni tacy kuzwa kulturalni... Cepy z kupiona matura.

Gość gość
Zwykłe matołki które dały się wciągnąć w politykę PO i Nowoczesna! !! Gdy widziałam tą co szczekała młoda w TV jak by była naćpaną to jestem przerażona że taka kiedyś miałaby mnie leczyć. Lekarze to kasta od której wymaga się MYŚLENIA I KULTURY OSOBISTEJ!

Gość gość
Zwykłe matołki które dały się wciągnąć w politykę PO i Nowoczesna! !! Gdy widziałam tą co szczekała młoda w TV jak by była naćpaną to jestem przerażona że taka kiedyś miałaby mnie leczyć. Lekarze to kasta od której wymaga się MYŚLENIA I KULTURY OSOBISTEJ!

Gość gość

Gość gość
Wydaje się na pierwszy rzut oka że młodzi lekarze nie mają wcale tak źle, ale większość osób nie związanych z tematem nie wie jak tak naprawdę wygląda sytuacja, jak ciężkie są studia, ile lat musi poświęcić lekarz żeby zostać specjalistą. W pl są dziwne stereotypy że lekarz kilka lat postudiuje i będzie zarabiał 10/20 tys. miesięcznie. Jest to totalna bzdura, na dużą część specjalizacji lekarskich w 1 sesji, (sesje są 2 razy w roku) dają 1-3 lub nawet 0!!! miejsc na województwo i jeżeli chcesz się dostać na dużą część specjalizacji musisz pracować 5,6 lub 7 lat na wolontariacie, bo nie masz innego wyboru. Tu jest prawdziwy problem.

Gość gość
A ile zarabiają młodzi nauczyciele ? Też mają wyższe wykształcenie. Lekarze rezydenci chcieliby zarabiać tyle co starzy wypaleni zawodowo nauczyciele.

Gość gość
Niech idą do szkoły uczyć biologi to zobaczą jaka to praca i płaca :)

Gość gość
Ciężkość studiów lekarskich, a studiów nauczycieli jest bez porównania. Poza tym samo dostanie się na studia lekarskie jest bardzo trudne. Zdarza się że kilka razy trzeba poprawiać maturę, masa osób dostaje się dopiero za 3/4/ 5 a nawet 6 razem w przeciwieństwie do większości innych kierunków gdzie praktycznie przyjmują wszystkich jak leci. Poza tym nauczyciel pracuje dużo mniej w porównaniu do lekarza rezydenta, wiadomo że musi przygotowywać się do lekcji, sprawdzać kartkówki, itp. ale i tak wychodzi mniej godzin, ma często wolne część ferii, wakacji, przerwy świąteczne, itp.

Gość gość
do 16.14 wielu ludzi sukcesu przez lata wykonywało najgorzej płatne i niedoceniane prace zanim osiągneli prestiz i pieniądze taka jest kolej rzeczy ,a ci w białych kitlach chcą od razu , oni nic jeszcze nie umieją a już wołają kasy ,wybrali trudny zawód wymagający dużo nauki i poswiecenia ale z roku na rok jak bedą zdobywac wiedze i doswiadczenie bedą i pieniądze

Gość gość
ile powinien zarabiac kierowca komunikacji miejskiej odpowiedzialny za zycie ludzi których wozi przez wiele godzin oddychając spalinami który przez wiele godzin za kółkiem musi być cały czas skupiony ?

Gość gość
do Nie chodzi tu nawet o pieniądze, mogłoby zostać nawet tak jak jest w tej kwestii, ale dostęp do dużej części specjalizacji jest utrudniony choć są chętni(w dużej liczbie), np . dają 1 miejsce rezydenckie na województwo, co odbija się tylko negatywnie na pacjentach, bo muszą czekać w masakrycznych kolejkach i część z nich szybciej umrze, niż doczeka się wizyty i to wg mnie w pierwszej kolejności powinno być zmienione.

Gość gość
Gdzies mam lekarzy rezydentow. Od naciagow receptowo NFZ owych. Nie podejmuja decyzji sami. Skad ma byc kasa w budzecie?

Gość gość
ile powinien zarabiac kierowca komunikacji miejskiej odpowiedzialny za zycie ludzi których wozi przez wiele godzin oddychając spalinami który przez wiele godzin za kółkiem musi być cały czas skupiony ? Wysiłek poniesiony do zdobycia zawodu kierowcy jest bardzo niewpółmierny do wysiłku potrzebnego żeby zostać lekarzem.

Gość gość
po się kłócić i tak wszyscy umrzemy

Gość gość
Drodzy lekarze głodujący , trzymam za was kciuki i podziwiam was.

Gość gość
gość dziś ile powinien zarabiac kierowca komunikacji miejskiej odpowiedzialny za zycie ludzi których wozi przez wiele godzin oddychając spalinami który przez wiele godzin za kółkiem musi być cały czas skupiony ? Wysiłek poniesiony do zdobycia zawodu kierowcy jest bardzo niewpółmierny do wysiłku potrzebnego żeby zostać lekarzem. xxxxxx dlatego też po włożonym wysiłku żeby zostać lekarzem ,lekarz ma z tego różne profity ,a kierowca miejskiego autobusu g... a jak by nie patrzeć i jeden i drugi odpowiada za ludzkie życie

Gość gość
gość dziś Drodzy lekarze głodujący , trzymam za was kciuki i podziwiam was. x ty nie pozdrawiaj i nie trzymaj kciuków tylko ich wspomagaj lepiej finansowo chodząc np na prywatne wizyty do rezydenta a nie do doświadczonego lekarza i namów najbliższych żeby również leczyli się u rezydentów, jak chcą dużo zarabiać niech zaczną leczyć

Gość nie  dajcie  się
Lekarze trzymajcie się! jestem z wami!

Gość gość
A ty ixowata/y nie dysponuj moim czasem, moimi pozdrowieniami i moim zdrowiem.Wiesz, że haczysz o fantasmagorię.Ja o modzie.Ty o pogodzie.Nie przechodź na dwa iksy, bo odchodzę.Zdrowia na ten wieczór... a potem zobaczymy ...

gó'wniażeria rezydencka chce po 5 tysięcy na łapę HA HA HA HA do łopat rowy kopać a nie łapy wyciągać po cudze...

Gość gość
Internauci szybko namierzyli FB tych biednych rezydentów co od 14 dni pokazują się w telewizji. Oj głupotą było się chwalić, drogimi sprzętami, trunkami, kawiorem, wycieczkami (Vegas to raczej nie akcja humanitarna) Przejrzyjcie cały artykuł ten: www.tvp.info/34396278/kontrowersje-wokol-rezydentow-narzekaja-na-zarobki-jedza-kanapki-z-kawiorem Mimo, że zarzekali się że są apolityczni, to jednak znowu zaleciało KODem i tak samo spontanicznymi protestami jak pod sądami. KODem, bo cała ich elitka czynnie bierze udział w spotkaniach z rezydentami, a na swoich stronkach w necie zachęcają na do popierania protestu. "Spontanem" bo bidulka rezydentka Katarzyny Pikulska, chlapnęła przed TV, że od dwóch lat tą "spontaniczną" akcje planowano. No i jeszcze numer konta "zbiórka pieniędzy dla głodujących" :))

Gość gość
Ty pisowski trollu wychodzisz znowu ze swej obskurnej nory jak parchaty szczur. TVP już rozdaje 800 milionów swoim przydupasom i szczujom.

a j'ebać tych rezydentów... jak coś mi dolega to idę do znachora, a nie tych hosztaplerów nierobów rezydenckich po kursach z moich podatków utrzymywać - z mojej krwawicy...

Gość gość
czyli ty jesteś peowskim trolem i nawet ci nie płaca :D:D:D hehehe

Gość gość
Jakie ma znaczenie która telewizja to pokazuje, to sa oryginalne zdjecia z FB tych rezydentów co tak strasznie strajkują bo mają głodowe pensje, a po całym świecie sobie balangują. Popatrz jak żyja, wejdź na ich FB ślepcze zanim znowu zaczniesz szczekac jak ci KODowcy rozkażą.

Gość gość
A ja wcale ich jakoś nie wspieram. Rozumiem, że medycyna to ciężkie studia, wiele pracy, ale żądać kokosów zaraz po ukończeniu studiów to trochę przesada. W takich branżach jak medycyna liczy się doświadczenie. DOŚWIADCZENIE. Studia, studiami, ale ilość pacjentów w tym pacjentów wyleczonych świadczy o efektywności lekarza. Za to powinno się płacić. Za to powinien być prestiż i poważanie. Poza tym, niech rezydenci już nie robią takiego wielkiego halo. I tak zarabiają o wiele lepiej niż ich koledzy z innych kierunków zaraz po studiach...

Gość gość
jak mnie wkurza ta ich "troska"o pacjenta czyt.szantaż ,nic się nie zmienia od lat dla pacjentów, a ciągle strajkuja odchodzą od pacjenta lekarze pielegniarki rezydenci przez te wszystkie lata ciągle mają podwyżki "dla dobra pacjenta"i ile by nie dostali to są przepracowani i zmęczeni i kurna nawet nie potrafią być milsi dla chorego tylko traktują go jak intruza

Gość gość
22:03 A będzie jeszcze gorzej... Widać, że ci młodzi strajkujący studenci i młodzi lekarze to już biznesmeni. A nawet bym powiedział, chytre rekiny biznesu. Kasa, kasa, kasa. A gdzie służba? A gdzie przysięga Hipokratesa? A gdzie jakiś etos? Nie ma, kapitalizm panie. Medycyna to biznes, a służba to jakiś archaizm. Pacjent to klient i tak zapewne wkrótce będzie się mówić. Już nie pacjent, ale klient. Ilekroć chodzę po specjalistach, to nie czuję różnicy gdy jestem u notariusza albo radcy prawnego.