Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

po porodzie inny seks..

Polecane posty

Gość gość

czy po waszym porodzie też seks jest jałowy? byłam bardzo szczupla..urodziłam duże dziecko i mam wrażenie że to powód iż moje mięśnie są slabsze na bodźce a ja szeroka...tragedia...

Gość gość
To nie twoje mięśnie tu zawiniły lecz psychika. Mój jest przy każdym badaniu ginekologicznym cipki i wspierał porody ale to prawdziwy facet niec***a. Nie wstydzę się męża a intymność mam z mężem a nie z ginekologiem więc ma prawo być przymnie. Również takie przeżycia nie wpłynęły na nasz seks. Karmiłam zaraz po narodzeniu w szpitalu dlatego lepiej odkleja się łożysko. W domku gdy był nadmiar pokarmu mąż dostawał do ssania cyca lubił ssać. Niemamy tajemnic między sobą.

Gość gość
bardzo często się zdarza, że kobieta po porodzie traci libido - pewnie przyczyna tego stanu rzeczy jest wieloczynnikowa - rozluźnienie mięśni, konieczność zajmowania się dzieckiem, lęk przed następną ciążą, inne zaburzenia ginekologiczne po ciąży, duże stężenie prolaktyny związane z karmieniem, które czasami utrzymuje się później i hamuje libido, zmiana priorytetów w życiu. Na pewno warto zastanowić się nad tym i ew. zasięgnąć jednak porady seksuologa (ale w układzie partnerskim), czasami psychologa, inaczej rozdzielić obowiązki w domu i opieki nad dzieckiem aby kobieta nie była przemęczona - itp.

Gość gość
tylko nie chodzi tu a takie czynniki ponieważ moje dziecko ma już 5 lat i nic się nie zmeniło...dalej tak samo źle....czasem slyszę że tak juz jest po ciąży a innym razem kobiety mówią że nie czują różnicy...nie wiem od czego to zależy...i czemu ja tak mam a koleżanki z trojka dzieci nie mają tego problemu...

Gość gość
dodam że w sypialni zawsze było suuuperrr , byliśmy świetnie dobrani....nic się nie zmieniło prócz tego że maja satysfakcja spadła bardzo...a mąż mnie pociąga bardzo...