Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nostalgicznyrockmanakustyczny

Kto zna tę piosenkę (wykopaliska archeologiczne)

Polecane posty

Z czasów przedinternetowych, słuchałem ją z kasety (ktoś wie co to jest kaseta?) którą dostałem od swojej dziewczyny, obecnej zony. Potem ktoś sobie te kasetę "pożyczył" A dzisiaj mnie na wspominki wzięło, próbuje znaleźć ale wszechwidzący google milczy ;-(. Cóż się dziwić, w tamtych czasach to o internecie w Polsce wiedzieli nieliczni a na www to sie gopher mówiło ;-) Zaczynała się tak: Deszcz zacina w bok kasztany a faceta beret niesie, jest rockmenem akustycznym, jednym z wielu w interesie, Mówię mu tu podejdź gościu niech głowizna ci odpocznie, Zanim dzieło skonstruujesz jak z mamuta motolotnię Ja problemy twe uniosę, ja specjalnie jestem wiotka, trzcina myśląc się wygina a nie pęka jak idiotka! A w refrenie: Moje biodra nie zawodzą roztańczone jak wachlarze, Sycą ogień albo chłodzą, są ofiarą i ołtarzem. Odkupienie w czas pogoni, Masz, bo w biodrach jestem szczodra, Nawet we śnie przed złem chroni Roztańczonych bioder kobra. Śpiewała to dziewczyna na jakimś koncercie piosenki aktorskiej. Google milczą, youtuby też. tekstowo i inne takie - nic nie wiedzą. Pomożecie?

Gość gość
zadziwiająco precyzyjnie tekst spamiętałes

To nie całość tekstu, części nie pamiętam.Za to pamiętam melodię i czasem sobie nucę. Dostałem kasetę od dziewczyny, którą kochałem (i kocham) - także ten - możeto tłumaczyć obsesyjne pamiętanie. Poza tym, w moim wieku to wzór DDT i inne pierdoły z młodości - z pamięci. Ale gdzie ja te klucze... zaraz zaraz ;-(