Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy staracie sie modlitwą wpływać na cudze zycie?

Polecane posty

Gość gość

Coś wymuszać, według waszego widzimisię ma innej osobie?

Gość gość
"Wymuszać" modlitwą? Modlitwa to prośba.

Gość gość
No to prosicie o coś, czego ta osoba nie chce, nie ma w planach???

Gość gość
Mozna sie modlic zeby maz tyran sie zmienil albo dziecko sobie lepiej radzilo w kontaktach z rowiesnikami ale tylko pozytywne rzeczy

Gość gość
Ja tak. Modlę się o to, żeby mój przyjaciel wrócił do żony.

Gość gość
Nie, aczkolwiek modlę się za innych.

Gość gość
Proszę o najlepsze dla danej osoby: o zdrowie, błogosłwieństwo Boga i zbawienie, to chyba dobre?:)

Gość gość
Co to znaczy wpływać? Bóg i modlitwa to nie koncert życzeń.

Gość gość
Jak ktoś się dobrze uprze to wpływa na Boga. Jest o tym parę fragmentów w Ewangelii.

Gość gość
nie ma to jak wierzyć w bajki...no ale jak wam to dobrze robi

No to prosicie o coś, czego ta osoba nie chce, nie ma w planach??? x jeżeli to jest coś złego, to modlę się o to, żeby ta osoba usłyszała głos sumienia. i proszę dla siebie, żebym umiała ją od tego odwieść. nie modlę się o niepowodzenie czegoś, generalnie od swego ostatniego nawrócenia właściwie nie modlę się prawie wcale o jakieś tam doczesności, ważne dla sfery ego, niemające znaczenia w perspektywie całego życia

Jak ktoś się dobrze uprze to wpływa na Boga. Jest o tym parę fragmentów w Ewangelii. x będę wdzięczna za podanie adresów do wersetów:)

Gość gość
Popieram przedmowce! Mi by sie dla siebie przydaly odpowiednie modlitwy

Gość gość
Broken - tak z pamięci: chodzi mi o fragment o wdowie proszącej niesprawiedliwego sędziego i zdanie o gwałtownikach zdobywających królestwo niebieskie - przykłady zdobywania czegoś pozytywnego za pomoca modlitwy, chociaż można też np.umartwieniami wymadlać coś, czego dana osoba nie chce.

Gość gość
Tak by osoba którą kocham się opamiętała zyciowo.

Gość gość
Mężczyzna czy kobieta?

Gość gość
20:52 a co ona robi złego?

Gość gość
Mam nadzieję że to nie o mnie, bo we mnie kocha się 2 ateistów. :p

Gość zakonnnica
Zawsze jak widzę ładną dziewczynę albo kobietę, to modlę się, żeby jej włosy wypadały, żeby dostała wysypki i żeby nigdy nie wyszła za mąż, a jak nie wyjdzie to na pewno wstąpi do klasztoru i przyniesie nam POSAG, bo my, tak jak wszyscy, kochamy kasiorę. Mogę się tak modlić całymi latami i nigdy nie zapominam, tak więc jak któraś mi wpadnie w oko to ma zniszczone zycie. Jak kobieta cierpi, to Pan nasz wszechmogący doznaje chwały, a ja mam satysfakcję i pójdę do nieba.

Gość gość
Można modlitwą, można też paroma kliknięciami. Akademia Przyszłości i StowarzyszenieWiosna naprawdę wpływają na los dzieci, które potrzebują wsparcia by stanąć na nogi i lepiej sobie radzić w szkole a teraz wystarczy wysłać tę ankietę, żeby samemu im w tym pomóc: https://anymind.com/ankieta/

Gość gość
Ahaha jaki ksiądz jest sprytny, zaraz wypełnię ankietę :D:p

Gość gość
20:52 cokolwiek złego mi wymodlisz, będę przeklinać boga i ciebie a potem popełnie samobójstwo.

Gość gość
Jak taka zakonnica się ubiczuje albo poleży krzyżem pół dnia, to uzyska wszystko co chce, nawet jeśli ta druga osoba będzie miała przerąbane do końca życia. Dlatego zakonnic należy starannie unikać.

Gość gość
wola Pana jest nieograniczona ale nigdy do zła nie prowadzi,a czy ktos cos wpływa na Ciebie,że pytasz? ja np modle sie o bliską mi Osobę:)

Gość gość
Pewnie że prowadzi do zła, np. jak ktoś komuś wymadla samotność a ten człowiek zaczyn przez to pić, palić i chodzić do burdeli to prowadzi do zła a bóg ma to w d. Osobiście znam 2 facetów, których pewien ksiądz wyrzucił ze wspólnoty i sie stoczyli. Mam nadzieję że nie modlisz sie przeciwko mnie bo chyba nie jesteś bliską mi osobą. A jeśli jednak, to żeby ci się spełniło całe zło jakie na mnie ściagasz.

Gość gość
21:46 Profilaktycznie przeklinam twojego boga gdybyś chciał mi wymodlić coś złego :) I będę to powtarzać za każdym razem, kiedy z twoim bogiem zrobicie mi jakąś krzywdę.

Gość gość
Pewna dziewczyna z Krakowa wysłała do zakonnic prośbę o modlitwę w intencji zamążpójścia. Poznała faceta i wyszła za niego. Był jednak dla niej niedobry, oglądał się za innymi, nic mu się w niej nie podobało, ciągle ją krytykował. Kiedy urodziła dziecko, chirurg tak ja pokiereszował, że mąż nigdy więcej się do niej nie zbliżył. Zakonnice wymodliły jej małżeństwo i rodzicielstwo, ale tak, żeby nigdy nie była szczęśliwa. Jest to historia opowiedziana w pewnym talk show. Bóg i duchowni nienawidzą kobiecego szczęścia.

Gość gość
Nie wymodliły jej nic "złego" w sensie moralnym, ale coś złego w sensie osobistego cierpienia. I tak jest w całym kościele katolickim - im więcej cierpienia, tym lepiej. CUDZEGO cierpienia, bo o własne się żadna zakonnica ani ksiądz nie modli.