Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

KP a wklęsłe brodawki

Polecane posty

Gość gość

Witam. Czy są tu mamy które miały wklęsłe brodawki i KP? Jak sobie poradziłyście? Czy przed urodzeniem przygotowywalyscie się do karmienia?

Gość gość
Dziecko nie ssie brodawki podczas kp tylko łapie tą otoczka dookoła. Przy odpowiedniej technice przystawiania da się. Na początku pomagają kapturki Ale nie za długo bo wpływają na technikę ssania. Pooglądaj filmiki na yb o przystawianiu do piersi aby dziecko nie było za plytko. Są takie fajne animowane, które dużo tłumaczą.

Gość gość
Ja dalam za wygrana i nie karmilam piersia ALE SCIAGALAM POKARM 2 elektrycznymi laktatorami. Przy synku 11 miesiecy z córka 13.mięs. synka dokarmialam mm ze 2 mies. A corki wogóle. Mialam 2x medela mini Electric

Gość gość
Mam jedną brodawkę wklęsłą, na początku kiedy były nadwrażliwe dzieci mi ją mocno poraniły, pierwsze 2-3 tyg. karmienia były koszmarne. Pierwsze karmiłam z kapturkami, i to do końca karmienia bo próby bez nich były bolesne, drugie, spokojniejsze i nie domagające się tak gwałtownie jedzenia udało się bez- wiedziałam kiedy będzie pora na karmienie, odciągałam trochę pokarmu i dopiero dawałam pierś, wtedy było łatwiej wsunąć właśnie część otoczki również. Po tym najgorszym okresie poszło z górki, kilka pociągnięć i brodawka sama się formowała.

mam obie brodawki wklęsłe:-( ale się nie poddawałam i karmiłam syna do prawie 1,5 roku, wiec i Tobie się uda....w ostatnich m-ch ciaży masowałam leciutko brodawki i wychodziły na chwilkę;-) ale nie za długo masuj bo może to doprowadzić do skurczów macicy i przedwczesnego porodu. jak wyżej opisano ważna jest technika przystawiania, początki były ciężkie ale odciąganie laktatorem mi nie wychodziło. reka troszkę odciągałam przed przystawieniem synka aby piers ociupinkę zmiękła wkładałam mu piers z otoczką do bużki i ssając wyciągał brodawkę i biegiem czasu było coraz lepiej..teraz nawet czasem mam sterczące brodawki;-) powodzenia i nie poddawaj sie

Gość gość
Ja mam wklęsłe brodawki, ale jakoś dałam rade karmić piersią. wiadomo sutki były na początku bardzo poranione, wręcz popękane, ale z pomocą przyszła mi moja mama, która zamówiła mi w internecie krem do pielęgnacji brodawek sutkowych z Motherlove. Świetny naturalny produkt, wyproduowany z ekologicznych ziół. Już po kilku aplikacjach czułam wyraźną ulgę,a rany na sutkach szybko się goiły. Super jest to to, ze kremu nie trzeba zmywać przed Karmieniem