Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość J34259

Brak echa płodu

Polecane posty

Gość J34259

Cześć Dziewczyny. Moja historia wygląda następująco... Ostatni okres miałam 2 września, kolejny powinnam dostać 30.09, po 5 dniach spóźnienia - 5.10 zrobiłam test - pozytywny. Od 5 lat nie korzystam z antykoncepcji, czekaliśmy z narzeczonym na ten moment, ale bez spiny i specjalnych starań czy seksu wg kalendarzyka. 09.10 powtórzyłam test i po kolejnym pozytywnym wyniku na spokojnie zaczęłam przyjmować kwas foliowy i zadzwoniłam do przychodni umówić wizytę u ginekologa. 13.10 byłam u lekarza, zrobił mi standardowe badanie na fotelu, bez usg. Pomacał brzuch, zrobił wywiad, ocenił ciążę na 6 tydzień i zlecił badania krwi (17 i 19.10) i wizytę prywatną w celu wykonania usg (16.10). W dniu wizyty miałam śladowe plamienie więc przepisał mi duphaston na podtrzymanie ciąży. Na usg szliśmy z narzeczonym jak na skrzydłach, długo czekaliśmy na ten moment (mam 27 lat, on 37). Lekarz zrobił mi usg dopochwowe, wykazało pęcherzyk ciążowy 18,9mm co odpowiada rozmiarem temu, że to 6 tydzień, jednak nie było echa płodu. Długo szukaliśmy, ale nic - pusto... Zalecił nie rezygnować z badań krwi, które miałam zacząć następnego dnia i zgłosić się po badaniach na kolejne usg, a jeśli wówczas nic nie wykaże to skieruje mnie do szpitala na lyzeczkowanie. No i teraz, pomóżcie mi rozwiać wątpliwości, bo planowany termin wizyty mam jutro a od czasu tego ostatniego badania cała jestem w nerwach ciągle płaczę i nie mogę sobie znaleźć miejsca. Wtorkowe badanie krwi wykazało poziom beta hcg: 5392.5 co oznacza 4 - 5 tydzień. To znaczy, że po prostu w poniedziałek dzieciątko było za małe i jeszcze niewidoczne na usg? Od poniedziałku mam cały czas lekkie krwawienia, głównie zauważalne na papierze po korzystaniu z toalety. Wiem o przypadkach, gdy kobiety mają krwawienia przez 3 miesiące ciąży i myślą że to miesiączka i wszystko jest ok więc nie panikuję... Czy możliwe jest że pęcherz ciążowy rośnie szybciej niż sam płód (chodzi o tę różnicę, że rozmiar pęcherzyka pasuje na 6tc a wyniki krwi wskazują 4tc)? Boję się, bardzo chcę tego dziecka i ciągle mam nadzieję, że wszystko jest ok.

Gość J34259
Pomóżcie, może któraś z Was była w podobnej sytuacji... :(

Gość gość
Powinnaś powtórzyć betę po 48 godz od pierwszej.

Gość gość
robiłaś dziś betę?

Gość J34259
Dzis robiłam, jutro będzie wynik, ale od odebrania wynikow do wizyty u gina dzieli mnie kilka długich godzin niepewności. Jeśli wartość będzie spadajaca to oczywiście nie mam złudzeń, ale co jeśli rośnie? Możliwe, żeby beta rosło pomimo braku/martwego zarodka?

Gość gość
napisz napisz jak już będą wyniki z krwi

Gość J34259
Niestety, wtorkowa 5400 a czwartkowa juz 4100... :(