Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rana po pryszczy

Polecane posty

Gość gość

Hej ogólnie nie mam cery trądzikowej troche tłusta lekka ale naprawdę mała kaszka na czole i co jakis czas wyskakują mi czerwone krostki. Jednak czasem pojawiają sie duże bulwiaste pod skóra które bolą przy dotyku a po jakimś czasie wychodzą na zewnątrz z ropa. Wlasnie miałam przedwczoraj taki wypadek ze wyskoczył mi pod skóra na czole taki jeden i oczywiście jak to ja musiałam spróbować go wycisnąć (zazwyczaj jak tak robiłam ropa uciekała na gore przemywałam i dwa dni po wyciśnięciu był tylko lekki ślad ktory pod korektorem nie był Orawie widoczny) jednak teraz wyciskając go troche ropy mi wyskoczyło jednak zrobiła sie z tego rana. Mam teraz czerwona plamę i krostkę ale ta Krostka prawie nie wystaje tylko jest tam rana i pod korektorem wszystko widać :(( Bardzo proszę o pomoc jak przyspieszyć gojenie sie tego bo chciałabym aby jutro chociaz troche to sie zmniejszyło. Czytałam juz chyba wszystko psikalam octaniseptem nakładałam aloes nakładałam sok z cytryny teraz obecnie nakładam miód co powinnam jeszcze robic albo ktory z tych sposobów jest najlepszy POMOCY BLAGAM

Gość gość
Dodam ze ta rana jeszcze boli lekko tak jakby ta ropa w środku nadal była jeszcze! :(

Gość goja220
Smaruj to miejsce maścią Tribiotic. Maść dostępna jest bez recepty w aptece w saszetkach i zawiera antybiotyk. Jeśli po kilku dniach nie przejdzie lub będzie się "paprać" to wskazana wizyta u dermatologa. Samodzielne wyciskanie wyprysków ropnych jest ryzykowne, może spowodować stan zapalny. Na co dzień na przyszłość polecam Ci serię kosmetyków pomarańczową z www.neutrogena.com.pl, żeby zapobiec powstawaniu nowych wyprysków.