Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Witaminy a dieta

Polecane posty

Gość gość

Czy witaminy takie jak np. Prenatal uno, Prenatal duo itp. Są w stanie w zupełności zaopatrzyć kobietę w niezbędne składniki? Czy mogę ograniczyć spożywane posiłki do minimum wiedząc, że witaminy i składniki mineralne zapewnia dziecku wszystko co niezbędne?

Gość gość
Spożywane posiłki są w stanie całkowicie dostarczyć niezbędnych dawek witamin i minerałów. Wystarczy zdrowo jeść. Suplementację stosuje się jeśli wyniki badań wskazują na poważne niedobory, i tylko ze wskazań lekarza. A głodówka i zamiast normalnego jedzenia napychanie się chemią to prosta droga do zrobienia krzywdy i sobie, i dziecku (głównie sobie, bo dziecko wyciągnie z organizmu matki co tylko możliwe, a ty skończysz z anemią, problemami krązeniowymi i hormonalnymi, zniszczoną skórą, łysieniem...).

Gość gość
Dziękuję za odpowiedź. Pamiętam, że moja kuzynka gdy była w ciąży miała zęby jak cpun i myślałam, że to normalne w ciąży ale teraz już rozumiem, że musiało jej czegoś brakować. Ja się czuję dobrze, wyniki badań są dobre, maluch zdrowy. Szczerze powiem, że widok fit matek atakujących zdjęciami dwa trzy tygodnie po porodzie wpedzaja mnie w smutek. Wyglądają jak modelki. Nie jem za dwoje. Jem normalnie, urozmaicam posiłki, włączyłam warzywa i owoce. Jednak mam wrażenie, że powinnam mieć rygorystyczna dietę i ćwiczyć codziennie.

Gość gość
dieta musi być naprawdę dobrze zbilansowana, bo niestety czasami można się nabawić nieprzyjemności, jak moja córka - niedobór żelaza, lekarz jej kazał stosować potem dicofer junior i dzięki temu czuje się dobrze, całe szczęście :)

Gość gość
gość dziś WYPERIDALAJ kuuuvrvvo z tym spamem!!! :O

Gość gość Agata
Ja podczas diety jak się odchudzałam stosowałam Foreverslim i wynik pozytywnie mnie zaskoczył

Gość gość
mi lekarz zalecił mama dha premium, porównaj sobie składy witamin, bo w niektórych to jest z tym naprawdę ubogo, sama kilka sprawdziłam i w wielu to tylko na opakowaniu jest super, w środku prawie tych witamin nie ma. w moich witaminkach jest bardzo dużo kwau foliowego,dha, witaminy d3 wyniki mam dobre. Uważaj na rzeczy z żelazem chyba że lekarz ci kazał bo po nich są na maksa zaparcia

Gość gość
mnie w ciąży akurat brakowało żelaza. Wszystko inne miałam w normie. Dlatego lekarz przepisał mi tylko dicofer, który jest bezpieczny i muszę przynać że nawet przyjemnie się go stosuje i nie barwi zębów :)

Gość gość
Witaminy są ważne szczególnie w czasie ciąży, ale na pewno nie zastąpia zbalansowanej diety. Ja mimo że jem zdrowo, dużo warzyw owoców, to i tak się suplementuje, bo nie zawsze da się wszytskiego dostarczyć tyle ile trzeba, wiec jedz zdrowo suplementuj sie, ja akurat biore mame dha i będzie ok

Gość gość
Same witaminy na pewno nie zastąpią zdrowej diety. TYm bardziej, że rozwijający się dzidzius potrzebuje naprawdę wiele składników, ja chciałam co prawda dac mu wszystko tylko z jedzenia, ale niestety zaczely się nudnosci.. i tak okazalo się, że wielu rzeczy po prostu nie dam rady jesc i suplemanty sa niezbędne, ale brałam tylko jeden mame dha premium plus i wszystko bylo ok :)