Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

interpretacja wyników FSH LH Estradiol

Polecane posty

Gość gość

Witam, od ponad roku staramy się z mężem o drugie dziecko. jesteśmy właśnie w trakcie badań. Dziś odebrałam wyniki badań hormonalnych i może któraś z Was pomogłaby z interpretacją? dodam, że badania robiłam w 3dc. FSH 5,79 (faza pęcherzykowa 3,5-12,5) LH 5,87 (f. pęch. 2,4-12,6) Estradiol 40,57 (f. folikul. 12,4-233) czy estradiol nie jest za niski i czy stosunek lh do fsh jest prawidlowy? do gin. wybieram się po zrobieniu jeszcze prolaktyny i progesteronu w 21 i czekamy także na badanie nasienia, termin za tydzień

Gość gość
Bardzo dobre wyniki stosunek LH Do FSH 1:1 Tak jak być powinno. Prolaktyne bada się między 2 a 5 dniem cyklu (badałam nie raz zresztą dzisiaj widziałam się z endokrynolog i znowu kazała powtórzyć badanie w tych właśnie dniach cylku) koniecznie na czczo, wyspana, bez stresu i współżycia przynajmniej na 24h przed badaniem.

Gość gość
dziękuję za odpowiedź :D kurcze a ja myślałam, że prl bada się po owulacji razem z progesteronem. Hormony robię sama na własną rękę, bo mój ginekolog zalecił na razie tylko badania nasienia. Jeżeli te wyjdą ok to weźmiemy się za mnie...jakie hormony jeszcze zbadać i kiedy? chciałabym mieć już jakiś obraz zanim ponownie zjawię się u lekarza

Gość gość
Warto zrobić jeszcze tsh, ft3, i ft4 oraz przeciwciala p/tarczycowe. Na te akurat badania dzień cyklu nie ma wpływu więc można razem z progesteronem za jednym kłuciem