Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy można zajść w ciążę po długich latach starań?

Polecane posty

Gość gość

Trochę ponad 3 lata starań, problem po stronie kobiety, milony wyjazow na odstresowanie się. Po ponad 3 latach jeden wyjazd i nagle bach ciąża. Jak to możliwe? Co było nie tak ?

Gość gość
Moze stres, nikt twgo nie wie, ja znam przypadek po 8 latach i 2 adoptowanych dzieciach nagle wlasne i to w lekarskiej rodzinie.

Gość gość
Moze w koncu przestala.byc taka kretynka typowa i zaczela normalnie uprawiac seks dla przyjemnosci a nie dla prokreacji

Gość gość
Ja miałam w rodzinie przypadek , że po 10 latach starań, hormonach (ciocia miała już wąsy i łysiała, to było wiele lat temu), modlitwach , po roku od adopcji , ciocia zaszła w ciążę i urodziła. Później przysposobili jeszcze jedna dziewczynkę, przeprowadzili się na wieś i żyją szczęśliwie. Moja babcia twierdzi, że tu problemem była podświadomość, ciocia zaszła w ciążę jak jej ojciec, który był okrutnym człowiekiem, zmarł. Ale mam znajomych którzy starali się 5 lat . Po drodze jedno poronienie i depresja kobiety. W końcu się udało, urodził się dzieciaczek i po roku znowu ciąża. Znam też parę od liceum, 7 lat małżeństwa, wszystko ok z medycznego punktu widzenia. Zero dzieci, w końcu rozwód. Od razu po tym facet znajduj***abkę i macha 3 dzieci- najpierw jedno, zaraz potem bliźnięta. Ch.... wie co się zadziało w tych przypadkach i milionach innych.

Gość gość
Gratuluję :) My również długo się staramy i powoli tracę nadzieję.

Gość gość
Moja sąsiadka po 15 latach małżeńskich starań zaszła w ciążę podczas pobytu na innym kontynencie.....dodam,że była z mężem.

Gość gość
Nam pomogła naprotechnologia, używałam komputera cyklu - cyclotestu. Poznałam doskonale swój cykl i za miesiąc zostaniemy rodzicami :)

Gość gość
Naprotechnologia to goowno. Nie ma ona żadnych narzędzi poza tymi, które stosują zwykli lekarze. Gdybyś poszła do dobrego, to po pierwszych słowach o nieudanych staraniach miałabyś monitoring. To że zaszłaś dzięki monitorowaniu owulacji oznacza, że byłaś płodna tylko masz za słabe libido, że nie trafiłaś ☺ Ludzie starający się latami mają realne problemy, które się leczy lub omija iui czy in vitro

Gość gość
Ja zaszłam po 4,5 roku po inseminacji