Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia2501

Prosze o pomoc!!!

Polecane posty

Gość Kasia2501

Dzis bylam z dzieckiem...6 miesiecy...na szczepieniu. Mala dostala mo temp. 38.4 dr kazala podac w razie temp nurofen ale mala mi go zwymiotowala moze 30 sekund po podaniu wraz z cala zawartoscia zolodka. Myslicie ze moge jej podac jeszcze raz nurofen??? Prosze o pomoc

Gość gość
Dzwoń na pogotowie.

Gość gość
Ja bym podała.Ale obserwuj sytuację czy się nie pogarsza i jak coś to jedź na dyżur nocny w swojej okolicy.Może być gorszy nop...

Gość gość
Kasia, czy kochasz swoje dziecko chociaż było nieplanowane?

Gość Kasia2501
Noc napewno nieprzespana dla mnie bo mala poszla spac narazie. Za godzinke zmierze temp czy spada i pilnuję mojego szkraba...jak na zlosc mąż jest w pracy na nocce i obawiam sie ze tylko pogotowie mnie ratuje w razie jakiś problemow nie daj boze...

Gość gość
Kasia, zróbcie córce braciszka to dostaniecie 500+ :D

Gość gość
Ale dla pół rocznego dziecka temp powyżej 38 to już jest powód że mozesz się obawiać i zadzwonić na pogotowie, najwyżej na dyżurce powiedzą co i jak.

Gość gość
dziś Debilka :/ Autorko daj znać jak rano mała. Dodaj jej do mleka chyba, że karmisz piersią to przed karmieniem.

Gość gość
Kiedy wezwać lekarza? Zawsze wtedy, kiedy noworodek ma temperaturę wyższą niż 38ºC, a starsze niemowlę – powyżej 39ºC, bądź dziecko cierpi na przewlekłą chorobę i lekarz zalecił wezwanie go w przypadku gorączki. Wskazaniami do natychmiastowego wezwania lekarza są też: ◦rozpaczliwy płacz dziecka, zwłaszcza przy dotykaniu i przytulaniu; ◦kłopoty z oddychaniem; ◦sztywna szyja, a także opór podczas prób przyciągnięcia główki do klatki piersiowej; ◦czerwone plamy na skórze; ◦drgawki gorączkowe; ◦biegunka lub wymioty; ◦osłabienie, senność lub silne pobudzenie; ◦zaburzenia świadomości (np. omamy, lęki); ◦odwodnienie – dziecko płacze bez łez, jego mocz ma ciemnożółty kolor, oczodoły są zapadnięte, w buzi nie ma śliny.

Gość Kasia2501
Sprawdzam jej teraz termometrem do czola to spadla do 37.5 i czuje ze ma glowke chlodniejsza. Nie chce jej budzic zeby sprawdzic w pupce ale najwazniejsze ze spadla. Wczesniej mierzylam w pupie i do czola zeby miec porownanie czy rosnie czy spada. Poczekam jeszcze troche i zmierze znowu bo i tak chyba nie zasne za szyblo:)

Gość Kasia2501
Juz jej spadla goraczka. Dzieki.

Gość Kasia2501
Widze ze ktos sie podszywa pode mnie z ostatnim wpisem...:/ nieladnie

Gość gość
Kasia2501, co twój facet robi w nocy w pracy? jest ochroniarzem na dyskotece i ogląda striptizerki? o nieładnie

Gość gość
Kasia nie sprawdzaj w pupce bo jak córka pierdnie wtedy to termometr pęknie.

Gość gość
dzwoń do męża bo on zrobił córke

Gość Kasia2501
Widze ze niektorych humor nie opuszcza. Pogratulowac

Gość gość
Kasia skad wiesz ze maz w pracy nie zdradza cie?

Gość gość
autorko tematu trzeba bylo pomyslec o tym 15 miesiecy temu zanim zabraliscie sie z mezem do robienia corki

Gość gość
autorko przyznaj sie: a b czy c? a gumka pekla? b gumka mu spadla? c w milosnym uniesieniu zapomnieliscie o gumce? i dlatego cie zaplodnil:(

Gość gość
Nie stać cie na prezerwatywy lepsze ?

Gość gość
Kasia2501 PAMIĘTAJ ! nigdy nie wypuszczaj córki samej z domu bo Żyd Polański jest na wolności!