Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

matka boska bajkowa

Nawet nie wiem kiedy wypiłem kolejną kawe

Polecane posty

Gość gość
Pić ! Proste? Proste! Ja teraz zaliczyłam drugą - Douwe Egberts Chocollate - ma się te zapasy na półkach :classic_cool:

Gość gość
matka boska bajkowa dziś gość dziś Szeryf? To chyba Ty smiech.gif x Aktualnie jestem na urlopie, więc nie musisz mnie tytułować :D Ja obecnie pijam 2-3 dziennie, chociaż nie tak dawno leciałam na +5 (nie mylić z +500 XD) czego skutkiem były skaczące powieki, drżące ręce i bolesne skurcze łydek koło 4-5 rano. No wiec poszłam dobrowolnie na odwyk, czyli zmniejszyłam o połowę dawki, no i do tego wsparcie prochami magnez+B6. A u Ciebie ile wynosi dawka dobowa?

No ja to chyba dzisiaj wypiłem z 5 kaw a jest dopiero 14 :O Co to będzie, co to będzie :D Ja na szczescie nie miałem skurczów, od czasu do czasu też się suplementuje magnezem, to jest konieczne przy dawce kofeiny jaką w siebie wlewam. No i kiedys ogladałem Dr.House był tam sportowiec, ktory wypijał duże ilosci energetyków i kawy dziennie, no i się odwodnił.... Także staram się pić też sporo wody :D Ja serio uwielbiam sypaną kawe i musze ją w koncu nabyć...

Gość gość
bezrobotny nieudacznik

Gość gość
Bajkowy, mas zracje - "Co to będzie, co to będzie". Oczywiście, że na swoje zdrowie mamy wpływ, ale już nie raz zycie pokazało, że osoba prowadząca zdrowy i sportowy tryb życia, młodo umiera na raka płuc, albo na serce bo ma cholesterol wysoki itd. A ktoś inny, co większość czasu spędza na leżeniu, obżeraniu się i spożywaniu wszelkich szkodliwych używek, dożywa sobie sędziwego wieku bez komplikacji. A co do kawy, najzdrowsza świeżo mielona, najgorsza rozpuszczalna, w tej jest więcej szkodliwej chemii, niż kawy. Ale to pisze jak wygląda teoria, a w praktyce sama ją często pijam :-O

Gość gość
Tu nie chodzi o ilość a o wrażliwość na kofeinę. Na mnie jedna słaba kawa działa tak jak na przeciętnego człowieka kilka kaw. Ja czasem nawet po jednej kawie miałam objawy przedawkowania i nie mogłam zasnąć całą noc... Także piję teraz jedynie płaską łyżeczkę z rana i jest akurat.