Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dalybyscie 9mies dziecku sok domowej roboty ktory zawiera

Polecane posty

Gość gość

Dynie, marchewkę, banan i pomarancze??? Właśnie o te cytrusy sie rozchodzi.. W rodzinie nikt nigdy nie mial na nic alergii

Gość gość
Tu jeszcze autorka.....dodam ze wszystko bedzie gotowane w szybkowarze

Gość gość
gotowane tak, ale surowych sokow nie mozna podawac dzieciom chyba do 2 roku zycia

Gość gość
A dlaczego surowych nie można? Surowa marchewkę dajesz a soku z niej nie?

Gość gość
Autorko, ale czemu az taki mix ? Jak cos jednak dziecko uczuli to nie bedziesz wiedziala co.. marchew i dynia, czy banan i pomarancza.. Mozna dac tez osobno.. Sok z banana ? Raczej smoothie.. dałabym z jogurtem. Generalnie dalabym dziecku domowy sok, ale bez cytrusów i jesli pierwszy raz to osobno kazdy owoc :)

Gość gość
Bez przesady że tyle naraz, dziecko w tym wieku nie je już jednoskładnikowych papek i pewnie wszystko poza tą pomarańczą jadło wcześniej. Ja bym dała. Autorka nie pyta co można dać dziecku, tylko ma konkretny sok i nie wie czy jest odpowiedni. Moje dzieci też nie reagowały alergicznie na nic, przy karmieniu piersią jadłam wszystko, nie ma żadnych alergii w rodzinie, więc cytrusy i inne podobne,np. ananas, też wprowadzałam po 9 mcu, u młodszego nawet trochę wcześniej bo starszy z dobroci serca dał czasem possać np. mandarynkę.

Gość gość
Tu autorka... Synek jadl juz wszystko oprócz cytrusów. Robię domowego Kubusia dla starszego dziecka i zastanawiałam sie czy dac mlodszemu tez spróbować...no i dalam....zobaczymy

Gość gość
Ja mojemu dawała, soczki surowe np pomarańcza jabłko i nie uczulalo go nic, pierwsze słyszę ze surowych nie można. Co do Banana to sok ci raczej nie wyjdzie, banan zagęści wszystko. Spróbuj jabłko dzieci uwielbiają jabłka, ja banana dodaje do deserów cZy kasz, Ew samothie możesz z tego zrobić.