Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość1997

Nie wiem co mi dolega. Pomóżcie

Polecane posty

Gość gość1997

Witam. Mam 20 lat od 1,5 roku mieszkam w Anglii. W tym roku miałam 2 poronienia w 6 tyg oraz drugie w 11 z czego dziecko od 8 bylo martwe ale jak to w Anglii mimo moich próśb nikt nie chcial mi pomóc. Jednak moj problem jest inny. Zaczelo sie w pracy od dymu z grila ktory przedostal sie na magazyn 26 czerwca w ktorym pracowalam, zaczęła mnie bolec glowa , pozniej doszły sztywnienia karku , bóle zatok, bóle serca oraz pare razy miałam zaschnieta krew w nosie. Bylam u lekarza w UK powiedziała ze to polip, dostalam krople, jednak nie przeszło, zrobiłam badanie krwi ktore nie pokazało nic niepokojącego. Nastepnie doszly zawroty glowy , mdłosci , swiatłowstret , czulam sie fatalnie. Pewnego dnia w pracy podczas chodzenia poczulam silny bol w lewym biodrze trwal chwile, jednak nie moglam zrobic kroku, nagle zaczęła dretwiec moja lewa noga oraz reka , nie ustepowalo. Po tygodniu zaczela dretwiec także lewa czesc twarzy. Poszlam drugi raz do lekarza jednak ten zignorował mnie. Na drugi dzien poszlam do drugiego, lekarz sie wystraszyl i powiedział ze trzeba zrobuc przeswietlenie mózgu. Po paru dniach dostałam list ze szpitala z informacjami o guzie mózgu. Wystraszylam się i znalazłam transport do Polski. W między czasie doszły objawy takie jak powiekszone węzły chlonne po stronie dretwiejacego policzka oraz powiekszony migdalek. Z czasem dretwienie przechodziło stopniowo na prawą część ciała, tam też powiększył się węzeł nie bolacy przesuwalny okolo 1,5 cm i migdalek, gardlo jest caly czas czerwone oraz pojawialy sie mdlosci od razu po przebudzebiu ustepujace po paru minutach (nigdy nie wymiotowalam) oraz zaczęły sie bole w miejscach wezlow chlonnych pod pachami, w pachwinach na szyi oraz nad obojczykiem i na glowie . Na poczatku sierpnia w Polsce zbadal mnie neurolog, ktory nie zauważył nic niepokojącego, zrobiłam tomografie glowy gdzie wyszły zgrubienia na sluzowce zatok klinowych i sitowych, wszystko inne w porządku. Zrobiłam pare razy badania krwi , OB, CRP, wszystko ok oraz jak poradzil mi moj dziadek badanie na bolerioze i tutaj wyszly pozytywnie ciala Img. Trafiłam do lekarza rodzinnego powtórzyłam badania innym wskaznikiem wyszlo tak samo, dostalam antybiotyk, po sprawdzeniu gradła oraz pojawila sie temperatura, lekarz podejrzewa angine na ktora takrze dostalam antybiotyk. Wrocilam spokojniejsza do Anglii po antybiotyku mdlosci i zawroty glowy ustapily i dretwienia takrze sie uspokoiły jednak nigdy nie zniknęły. Pojawily sie nowe objawy jak bol w klatce piersiowej, lekki kaszel, pojawily sie wezly chlonne nad obojczykowe małe pojawiajace sie i znikajace , temperatura powyzej 37 stopni pojawiala sie codziennie, lekkie swedzenie ciala najszesciej rąk i przedramion oraz lekkie zadyszki i bol w okolicy sledziony i watroby. Poszlam do lekarza, dostalam nastepny antybiotyk na bolerioze oraz skierwowanie na przeswietlenie klatki piersiowej i badanie krwi bardzo rozszerzone, bolerioza, watroba, witaminy, CRP oraz wiele innych. Badania wyszly dobrze klatka piersiowa w normie , żadnych problemów, w badaniu krwi wszystko perfekcyjnie oprócz znacznego niedoboru wit D oraz żelaza . Po miesiącu miałam wizyte , dostalam lek na niedobór oraz skierowanie na przeswietlenie ultradzwiekowe brzucha ( ponieważ bolał maly punkt na brzuchu podczas badania dotykiem) oraz do lekarza od zatok . Okazalo sie ze bolerioza znikła. Chyba wszystko teraz czekam na list z data badania. Chciałam się poradzic czy ktoś moze miał cos podobnego. Od paru miesięcy nie żyje normalnie, ludzie zaczynają myśleć ze udaje. Czy ktos moze wie co to jest podejzewam nerwice ale nie wiem czy moze byc ona az takie objawy dawac. Moze ktos przechodzil przez cos podobnego ? Dziekuje

Gość gość
Jesli chodzi o borelioze to zostalas profilaktycznie przeleczona antybiotykami. Przeciwciala klasy IgM swiadcza tylko o przebytej boreliozie a nie o aktywnej. Na zatoki tez cie przeleczyli. Uzupelnij wit. D3 i zelazo to poczujesz sie lepiej. Po tylu kuracjach antybiotykowych zazyj cos na odbudowe flory bakteryjnej, jak nie masz problemow z nietolerancja laktozy to jedz kefir, jogurt. Duzo warzyw, buraki i soki z warzyw na wzmocnienie.

Gość gość
Jeśłi miałaś boreliozę , możesz mieć i inne choroby przenoszone przez kleszcze , warto więc byłoby zrobić w ich kierunku badania , skoro nadal żle się czujesz . Kleszcze przy okazji boreliozy roznoszą także inne groźne choroby. Byłaś zbyt krótko leczona więc raczej nadal nie jesteś poleczona z boreliozy (całkowite wyleczenie zdarza się bardzo rzadko) Najlepiej poczytaj tutaj wszystko o boreliozie , objawach wczesnej i późnej boreliozy , sposobach leczenia i badaniach . Ja osobiście leczyłam się prywatnie przez 17 miesięcy nieprzerwanie biorąc 4 antybiotyki równocześnie .

Gość gość1997
Czy wystepowaly takze powiekszone wezly chlonne podczas boleriozy? Martwie sie nimi gdzyz boli mnie czasem w klatce piersiowej oraz swedzi lekko skora najszesciej na rekach oraz mam opuchnieta lekko jedna stone twarzy. Slyszalam o chloniaku i troche mnie to zmartwilo.