Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

budżetówka powinna być zwolniona z podatku dochodowego

Polecane posty

Gość gość

to że tak nie jest to jeden z powodów dla którego rozdyma sie pustą biurokracje. to kasa z podatków która idzie na wysokie urzędnicze pensje które wracają jako podatek. im wieksze pensje tym wiecej wypranych przez rzad pieniędzy

Gość gość
No tak, ale zaraz lewactwo będzie krzyczeć, że to nierówność (bo czemu jedni płacą, a drudzy nie) i niesprawiedliwość społeczna. :O

Gość gość
de facto wygląda to tak, ze wpływy z podatków idą na obsługe róznych instytucji z pracowników których państwo ściąga ten sam haracz po raz kolejny. przykład. przysłowiowy 1 grosik dla jadzi niech se jadzia ... powiedzmy że jadzia zajmuje sie jakimis niezbędnymi dla funkcjonowania społeczeństwa rzeczami: jest trzecia sekretarką wojewody czy cos takiego. pa ństwo bierze na nia od obywateli jeden grosik, którym opłaca jej pracę. następnie ściąga z nbiej podatek. to przewał

Gość gość
Dochodowy w ogóle powinien zostać zlikwidowany.

Gość gość
a troche tego jest. szkoły urzędy urzędy obsługujące urzędy policja wojsko szpitale lekarze . to w c***j pinindzy

Gość gość
w to nie wnikam to nie jest takie proste w przeciwieństwie do obciążania budżetówki podatkami.

Gość gość
Ale weźmy takie "ubezpieczenie zdrowotne" komuś kroja przez 30 lat kase na ubezpieczenie zdrowotne. koleś raz zachoruje zwolnią go z pracy i sie okazuje ze nie mozer byc leczony bo...i tu uwaga: NIE OPŁACA PAN SKŁADKI ZDROWOTNEJ:D powiedzmy że ma te średnią pensje krajową albo nawet i 2 tysie na miesiąc z czego co miesiąc jepia mu 600 zł. 600x12mscx30=216 tysięcy złoty...koleś nie ma prawa do świadczeń lekarskich:D

Gość gość
czyli wychodzi na to że kooorfa 30 % czasu pracy spędził na zwolnieniach lekarskich. bagatela 9 lat:D

Gość gość
ciekawie również wygląda tu kweestia terminologii. z mojej wiedzy wynika, ze ubezpieczenie to składka na wypadek jakiejś losowej okoliczności w tym przypadku choroby bądź wypadku. niestety jak sie ma ciężki wypadek to sie przeważnie traci prace. raz takiego wyleczą a później co? musisz zapiertalać zebyśmy cie leczyli na grype? kooorfa to jakiś absurd. najbardziej mnie wkooorfiają piguły w recepcjach z tym swoim koorfa nieodłącznym "jest pan ubezpieczony?"

Gość gość
koorfa nieważne ze ktos wyjepał 1/3 swoich życiowych dochodów na ewentualne leczenie. ważne ze jak zachorował to juz nie jest ubezpieczony i zdaniem piguł jego podatkiu przepadły na opłacanie czasu jaki poświecają na informaowanie ludzi że nie mają prawwa do leczenia. kooorfa zabić to za mało

Gość gość
mi z zusu przyszło że mam 30 tysięcy na jakimś ich koncie. to też ciekawa definicja własnosci. niby mam przysłali mi pismo ze mam nawet sie zdziwiłem że aż tyle mam ale to są pieniądzy chyba bardziej niż wirtualne

Gość gość
ubezpieczenie społeczne bezrobotnych. to straszne ilu bezrobotnych przpija swoje ubezpieczenia któ¶e otrzymują z PUPu...równie wielu widzialem u lekarzy. kolejki meneli czekające na recepte po spirytus salicylowy...