Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

U was tez tak dzisiaj wieje ?

Polecane posty

Gość gość

Bo na śląsku wieje jak diabli...

Gość gość
Ostro wieje w oswiecimiu chyba sie jakis gorol powiesił :-P

Gość gość
Blisko Holandii tez.

Gość gość
Około 1ej w nocy się zaczęło, a potem jeszcze deszcz. Tak potwornie wiało i zawiewało tym deszczem wszędzie nawet do kominów i rur wentylacyjnych.

Gość gość
W Niemczech tez.Cala noc wialo.

Gość gość
W Holandii to zawsze wieje. Pamiętam jak pracowałem nad samym morzem, to drzewa zawsze szumiały, a nie rzadko był też "storm" tak miejscowi nazywali silny wiatr.

Gość gość
Jak tam pracowałem to poznałem kilku miejscowych rybaków takich dziadków. I oni zawsze wiedzieli kiedy nie wychodzić w morze swoimi kutrami. W ogóle Holendrzy są jakby mocno zżyci w wodą, nie wiem jak to opisac, ale mają coś w rodzaju jakiegoś powiązana z wodą. Być może ma to jakiś związek z tym, że kiedyś Holandia była potęgą i miała wielką flotę okrętów...

Gość gość
Kraj morski, dużo ludzi tam wyjezdza za praca

Gość gość
Część z rodowitych Holendrów uważa się nawet za piratów, poważnie pisze.

Gość gość
Morze Polnocne ma kilkumetrowe przyplywy, pod woda sa wtedy cale plaze i to w przeciagu kilku godzin. Nie mozna zaspac na plazy. :) Teraz jest sztormowy wiatr wieje z predkoscia 80 km/h i miejscami podmuchami orkanu. W ciagu dnia przesunie sie wszystko nad Polske. Tu odradzaja wycieczki rowerowe szczegolnie przez lasy ale tez niz nie jest az taki grozny jak poprzedni orkan.

Gość gość
Fajne czasy mi się przypomniały jak tam pracowałem :) Nad samym morzem jest wgle inny klimat niż w głębi lądu i tam raczej nie ma zim, w sensie, że pada śnieg i jest kilka stopni mrozu, za to często pada:O Ale Holendrzy deszczu sie nie boja, tak są wychowani. Jak deszcz pada to oni bez problemu na rowerach i skuterach śmigają.

Gość gość
Przez to, ze tam jest plasko klimat morski rozciaga sie jeszcze daleko poza granice Holandii.