Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zolte zeby u dziecka mimo mycia zebow

Polecane posty

Gość gość

czy to pasta taka slaba? od jakiego wieku mozna juz dziecku dac paste dla doroslych"

Gość gość
U corki sa zolte po antybiotyku. Za cholerę ich domyc nie moge.

Gość gość
ile dziecko ma lat??

Gość gość
niektórzy mają taką barwę, ja od dziecka miałam żółte

Gość gość
no to spokojnie moze używac pasty dla dorosłych, ale nie codziennie, np 2 razy w tygodniu a na co dzien Colgate fioletowa, nie polecam pasty elmex gdyz ma ona mało srodków sciernych i wielu pacjentów ma po niej osady. Pozdrowienia Higienistka stomatologiczna:)

Gość gość
na pociechę - zolte z natury zebt sa zdrowsze, majamocniejsze szkliwo, tak twierdza dentysci.

Gość gość
Taki ma naturalny kolor zębów, chyba, że dentysta powie, że to osadzanie się kamienia. NIe kupuj past "wybielających" czy innych mocno ściernych, nie tędy droga - one powoli, ale skutecznie uszkadzają szkliwo. O wiele lepszym wyborem są pasty o niskim rda (współczynniku ścieralności), czyli zasadniczo większość dla "wrażliwych zębów" (i tu też nie ma co przepłacać za różne elmexy czy sensodyne, bo sprawdzą się zwykłe rosmanowskie np.). Za to trzeba nauczyć się właściwej techniki szczotkowania (metoda Stillmana), i używać miękkiej ale bardzo gęstej szczoteczki (typu curaprox). Albo zainwestować w dobrą szczoteczkę soniczną. No i myć zęby regularnie, 2-3 razy dziennie i nigdy bezpośrednio po posiłku (należy odczekać 30-40 minut).

Gość gość
Ma taki kolor zebow i tego nie zmienisz. Ja tez najbielszych nie mam i mimo wybielania u dentysty to efekt powalajacy nie jest i nie jestdlugotrwaly. L o prostu niektorzy maja zeby ktore lapia kolory od roznych produktow. Nic.na to nie.poradzisz. moj syn tez ma widze kolor po mnie :)

Im bardziej żółte zęby tym mocniejsze zęby i kości. Białe zęby są słabe i szybko się psują. Koloru nie zmienisz, no chyba że wybielaniem u dentysty ;p ale to dopiero przy stałych zębach.

Gość gość
ja mam zolte, tylko przednie zeby troche bielsze, a przecież wszystkie zeby tak samo myje :D ale mam 27 lat i ani razu nie mialam borowania do tej pory...