Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kurtka zimowa

Polecane posty

Gość gość

Witam, czy nosicie już kurtki zimowe ? U mnie dzisiaj jest zaledwie 3st i okropny wiatr. A ja mam albo płaszczyk, który był dobry przy 15st albo kurtkę zimową, taką puchową dłuższą. I mam dylemat czy już zakładać tą zimową, bo trochę głupio się w niej czuje, mam wrażenie że jest za wcześnie. Ale w środę trochę się wystoje na cmentarzu i pewnie w czymś cieńszym zmarzne. Do tego jestem w ciąży, brzuszek już mi widać i przestaje się mieścić w swoje stare ubrania, przed ciążą nosiłam rozmiar 32/34. Ta kurtka zimowa to jedyna w która jeszcze wchodzę i nie jest mi ciasno. Nie bardzo chce kupować coś nowego przejściowego, bo muszę kupić kurtkę zimową, w swoją w grudniu już się nie zmieszczę. Jak myślicie wypada już chodzić w zimowej ?

Gość gość
Oczywiście ze nie wypada chodzic w kurtce zimowej bo przecież nie ma śniegu. ;-) Jezus kobieto. Ja juz chodze w kurtce zimowej i czapce i do glowy mi nie przyszlo zastanawiac sie czy wypada. Jest zimno jestes w ciazy, dbaj o siebie.

Gość gość
Miałam już dzisiaj płaszczyk zimowy. W nosie mam to czy "wypada"czy nie. Było mi ciepło więc git! Nie będę marznąć bo w imię czego?

Gość gość
Ja raz chodzę w zimowej raz w bardzo cienkiej skórzanej nie ze mi zimno czy cieplo,tylko tak mi się podoba na ludzi nie patrzę czy wypada czy nie .

Gość gość
Ok dzięki bardzo :) wiem że muszę dbać o siebie , ale teraz jest taka nagonka żeby ubierać się modnie i w ogóle, że już zgłupiałam, tym bardziej że dużo osób jeszcze chodzi w lekkich kurteczkach :( a co do czapki to też już noszę, bo mnie uszy bolą ale taką bawełnianą lekką.

Gość gość
Ja zawsze m swoje zdanie na temat ubierania i d***e mam modę lubie ciuchy ale nie szaleje za modą ślepo. Jestem też tego zdania że na ludzi nie ma co patrzeć ludzie jeść mi nie dają nie utrzymują mnie sama sobie zarabiam i noszę co mi się podoba.

Gość gość
"nagonka zeby ubierac sie modnie" ??????? hahaha a ile ty masz lat? 12? i patrzysz co pisza w Bravo Girl ;) Autorko, jestes dorosla kobieta, niedlugo mama, dbaj o siebie i olej to co wyczytalas (cokolwiek tam czytasz). Jak jakies babsko wyjdzie na snieg w sandalach, sfotografuje sie i oglosi to moda to tez tak bedziesz robila? Nie mam na celu cie atakowac ani wysmiewasz ale to co piszesz traci jakas gimnazjalistka. Milego dnia i szczesliwego rozwiazania!!!

Gość gość
Ja chyba nie jestem aż tak asertywna... zawsze się boje ze ludzie głupio na mnie patrzą

Gość gość
Moda to ostatnie na co patrzeć. Wczoraj chodziłam w ciepłym szaliku i czapce bo nie lubię jak mi wieje po uszach i gdzieś miałam czy ktoś uzna, że nie wypada.

Gość gość
Wystroić się na cmentarz? A co to Wszystkich Świętych to jest rewia mody? Bo co powie ciotka Zośka?

Gość gość
Chodze juz w zimowce

Gość gość
Ja chodzę na cmentarz wieczorem, żeby uniknąć tłumów, dla mnie to całe strojenie się i reszta otoczki urąga powadze tego święta.

Gość gość
Pamietam z dziecinstwa, ze na WS byllo otwarcie garderobianego sezonu zimowego. Ale wszystko zalezy od pogody, 3°C to juz zimowa temp. i nie ma sie nad czym zastanawiac tylko trzeba w stroju kierowac sie termometrem. W Anglii mlodziez chodzi czesto latem w podkoszulce i puchowkach. Mieszkam w Niemczech i tutaj ludzie kieruja sie owszem moda jezeli kupuja cos nowego ale przewaza myslenie ekologiczne i zuzywanie dobrych jeszcze ubran. Poruszylas cos charakterystycznego dla roli mody w Polsce, jak jest cos modnego, a jest to lokalne i modne tylko w PL, to nosza to wszyscy jakby byl to jakis obowiazek. W tym sensie rozumiem Cie, myslalam, ze to juz odeszlo w niepamiec. Cwicz sie wiec w asertywnosci bo jeszcze duzo niepotrzebnych rad cioc i mam czeka Cie po porodzie w kwestiach dotyczacych pielegnacji dziecka. ;) Badz soba i glowa do gory!

Gość gość
Wystoi a nie wystroi czytajcie potem komentujcie.

Gość gość
Ja na cmentarz chodzę na nieszpory popołudniu, które trwają ok godzinę bo jest procesja z innego kosciola. Mam tam kogoś naprawdę bliskiego i dla mnie ten dzień to nie tylko zapalenie jednego znicza i pójście do domu. Stoimy, uczestniczymy we mszy, modlimy się. Także trochę czasu tam spędzę bez ruchu więc zimno będzie. Nie mam zamiaru się stroić, bo ten dzień jest bardzo trudny dla mnie, ale rozumiecie o co chodzi ? To tak jak pierwsze sandały czy szorty latem. Jedni chodzą już w maju a inni dopiero w lipcu. Ale dziękuję za rozsądne komentarze i już wiem że pójdę w grubszej kurtce

Gość gość
Ja mam taką kurtkę za tyłek, ale w zasadzie można ją uznać za zimową. Jeszcze zanim wiatry zaczęły szaleć chodziłam w tej kurtce, odpięłam kaptur z futerkiem żeby odebrać jej trochę "zimowości". W czapce już też chodziłam, a nawet jak prowadziłam wózek ręce mi tak zmarzły, że żałowałam że nie wzięłam rękawiczek. Każdy inaczej odczuwa temperaturę, ja jestem "zmarźluch". Jak jesteś w ruchu to jest cieplej, ale na cmentarzu raczej biegać nie będziesz, więc ubierz się ciepło.

Gość gość
A przy -20 w czym chodzicie?!Skoro juz puchowki zakładcie

Gość gość
Przy -20 nie dopuszczam sytuacji w której muszę stać przez godzinę bez ruchu.

Gość gość
ja założyłam dzisiaj cienka kurtkę, ale wsiadam pod domem do samochodu i wysiadam pod pracą. W środę mam zamiar założył zimowa kurtkę, chyba że się poprawie pogoda. Na ulicy widziałam sporo osób w ciepłych czapkach i kurtkach, które wyglądały na zimowe. Sama zadzwoniłam do syna, żeby założył zimową kurtkę, bo jak go znam, to wyszedłby z domu w polarze.

Gość gość
11.35 zaloze swetr pod kurtke. ;) albo jeszcze kamizelke, dlatego kurtka jest obszerna.;)