Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie do mam podających słoiczki

Polecane posty

Gość gość

Ile zjadają jednorazowo wasze dzieci i ile mają miesięcy? Chodzi mi o większe słoiczki obiadowe (190g). Cały słoik, pół słoika?

Gość gość
7 mcy, wprawdzie słoiczki podaję 1-2 razy w tygodniu, poza tym domowe, ale domowe też pakuję w takie słoiczki. Zjada cały naraz, lubi obiadki i zupki.

Gość gość
8m. Obiad 180g lub wiecej ( ale trzeba go zabawiac przy jedzeniu, syn jest chudy). Czasem je na 2 razy

Gość gość
moja też zje taki słoiczek, widac to jest taka ilosc dla dziecka 7 mcy, a co podajecie na domowe obiadki? kupujecie eko warzywa i robicie papki? ja mam zamzrozone mieso z indyka i kurczaka i na tym robie zupki-papki z grudkami, dodaje tez kaszki manny lub jajko zamiast miesa, mam wrazenie ze samodzielne gotowanie jest monotonne, dziecko dostaje w wiekszosci te same warzywa, mam wrazenie ze jedzenie ze sloiczkow jest bardziej urozmaicone i tez podaje sloiczki 2-3 razy w tygodniu, a jakie wy macie zdanie na ten temat?

Gość gość
Nie kupuję eko warzyw, tzn. takich z certyfikatem, ale jak mam możliwość to przywożę od rodziny ze wsi takie niepryskane, z przydomowego ogródka. Mam zamrożone, np. marchewkę, pietruszkę, cukinię, brokuły, kalafior... dynie teraz są świeże, ale też zamrożę. Mam też od nich kury i indyki, no i najlepsze jajka. A część warzyw i owoców ze zwykłych sklepów, wołowinę czy cielęcinę też w masarni kupowałam. Słoiczki kupuję zwłaszcza z nietypowymi dodatkami, takimi jak rzadko robię w domu, z królikiem, łososiem dziko żyjącym (do dobrych ryb akurat też miałam dostęp i mam pomrożone, no ale niech dziecko je różne), z warzywami typu bakłażan czy pasternak, których raczej w domu nie używam.

Gość gość
Moj syn obiadku kupionego ze sloika zje 1/3 ... Ugotowanej przeze mnie zupki spalaszuje 250ml a ma 8miesiecy. Dlatego nawet na wyjazdy biore swoje obiadki. Corka tez nie lubila gotowcow.

Gość gość
Kurcze, dużo jedzą te wasze dzieci... Ja zwykle staram się gotować ale czasami wspomagam się słoikami i czy tak czy tak mały zjada max 60 g, czyli pół tego małego słoika... A właśnie skończył 7 msc.

Gość gość
Corka 7 miesiący zjada caly sloik obiadku 190 ml