Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasik_88

Udziały w kamienicy miszkanie

Polecane posty

Gość kasik_88

Witam bardzo proszę o pomoc z zakresu posiadanych prze zemnie udziałów 1/3 w domu wielkości 244m2. Dom posiada piętro oraz zagospodarowane poddasze. Na każdym pietrze znajduję się mieszkanie o powierzchni ok 80m2 ( na poddaszu trochę mniejsze. Wszyscy lokatorzy posiadają zwykłe umowy najmu. Znalazłam się w takiej sytuacje iż potrzebuję zamieszkać w tym domu. Zorganizowałam więc spotkanie właścicieli, poinformowałam ich że mam ciężką sytuacje i proszę o udostępnienie jednego lokalu, może być te najmniejsze na poddaszu. Kategorycznie odmówili twierdząc że wolą tam firmę, inne lokale również nie wchodzą w grę. Niestety nie ma podziału co jest czyje. Czy faktycznie jest tak że nie mogę tam zamieszkać (nawet w tym najmniejszym lokalu ok 60m2) i nie mam żadnych praw mimo tego że posiadam 1/3 udziałów i jestem właścicielką 1/3 tego domu. Proszę o pomoc. Pozdrawiam

Gość gość
Idz do notariusza i do prawnika.

Gość gość
Mieć prawa a móc z nich skorzystać to są 2 różne kwestie. To, co cię czeka to sprawa w sądzie i bez prawnika procesowego nic nie wskórasz. Niestety to się wiąże z kosztami, ale innej drogi nie ma, skoro polubownie nic się nie da załatwić. Notariusz nic ci nie pomoże, tylko sąd.

Gość kasik_88
Nie ma żadnych artykuł prawnych, chodziarz by po to żeby ich postarzyć?

Gość Marekg
Zdecydowanie proponuję skontaktowac się z dobrym notariuszem i tu polecam kanelarię Pani Cejrowskiej z Tczwa. Zalatwiam u nich wszystkie swoje, często bardzo skomplikowane, sprawy od wielu lat, wyjątkowy notariusz. Pozdrawiam, Marek