Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

według PiS jedynaki to nie dzieci

Polecane posty

Gość gość

według pisowców jedynaki w rodzinach mających dochód ponad 800 zł na osobę to nie są dzieci

Gość gość
ile jeszcze będziesz o tym tłukła zazdrośnico. Żal ci d**e ściska to dorób se drugie albo znajdź z mężem słabiej płatną pracę. Ja mam jedno dziecko i nie mam choroby psychicznej na tym punkcie. Te pincet ci wode z mózgu zrobiło

Gość gość
Nie to nie tak. Jedno powinnismy byc w stanie jako tako utrzymac jednak ciezej zdecydowac sie na drugie, trzecie itd. Ja jednak uwazam, ze powinien byc prog dochodowy na kazde dziecko. Jakby co. Jestem bezdzietna i nie pobieram kasiorki.

Gość gość
mam 20 lat, bez mieszkania i ciąża i co mam zrobić, usunę, bo pracuję, mając dochód na osobę 1 tys. bez mieszkania, 500+ nie dostanę. I co mam zrobić urodzić to nie dostanę 500+, wegetacja, usunę to ja przeżyję, na drugie przy takich warunkach nie zdecyduję się, także usuwam, bo nie mam innego wyjścia, jakbym dostała 500+ to wynajęłabym mieszkanie no i jakoś byśmy żyli, a na pewno na drugie się nie zdecyduję. A tak bez 500+ nie stać mnie na wynajęcie mieszkania i muszę usunąć.

Gość gość
A dla mnie PiS to nie ludzie.

Gość gość
to nie rozumiem dlaczego te pisowskie idioty zabraniają usuwać jedynaki, przecież według nich to nie są dzieci kiedy im nie chcą dać 500+ na chleb,

Gość gość
do gość dziś - szmato pisowska nie umiesz czytać, autorki nie stać nawet na to pierwsze a ty karzesz jej robić drugie,

Gość gość
do gość dziś - bogaci nie mają progów dochodowych bo oni musza mieć 500+ na lepszy papier do d**y

Gość gość
a z jednym dzieckiem mogą dziecku dupę podcierać gazetą bo to według pisowców gorszy gatunek ludzki

Gość gość
Tak, 500 zł miesięcznie rozwiąże wszystkie problemy. Dostaniesz 500 zł i z biedaka zmieniasz się w milionera. Możesz wynająć mieszkanie. Za 500 zł to nawet porządnego pokoju nie wynajmiesz, kretynko.

Gość gość
Rodzina z 3dzieci, posiada dom, w garażu bmw, 2x do roku zagraniczne wakacje i dostanie jeszcze 1000zl (2x500+) Rodzina z 1dzieckiem, wynajem mieszkania (-1tys.zł), oboje zarabiają po 1,5tys., ledwo wiążą koniec z końcem, i nie dostaną nic od państwa, bo przekraczają dochód o 20zł. Na drugie dziecko ich nie stać. Qrwa brawo pisiory! A wystarczyło dać kasę na każde dziecko po np. 400zl i zrobić próg dochodowy, by bogaci nie pobierali dodatkowych środków.

Gość gość
Wg PiS Pawłowicz jest kobietą, a to babochłop :P

Gość gość
To nie program socjalny tylko demograficzny zachęcający do rodzenia dzieci, poza tym bogaci odprowadzają więcej podatków i im się należy jak psu buda!

Gość gość
Gościu z 8.10 zgadzam się w 100 %.

Gość gość
W tym kraju ktokolwiek rządzi to nigdy nic mądrego nie wymyśli. Niestety. Poprzedni rząd popierał kombinatorów, oszustów i krętaczy, wszelkie cwaniactwo i złodziejstwo. Obecny leniwą biedotę, meneli, dzieciorobów, ciemnotę wszelką i nieuctwo. Takimi łatwiej manipulować. Piekłem postraszyć i załatwione

Gość gość
ja tez mama jedno i nadrugiemnieniestacnawetna prowadzenie ciazy aco dopiero na resztrrzeczy

Gość gość
progu dochodowego noe zrobią bo wtedy oni by nie brali. ja nie mam 500plus bomi7zl przekroczylo po oplaceniurachunkow mamy600zlnamiesiacna 3 osoby

Gość gość
8:10 co ty chrzanisz! bogatych stać by nie pobierać 500+, bo mają kasy aż nadto podczas gdy matka z jednym dzieckiem, pracująca i odprowadzająca podatki, ledwo wiążąca koniec z końcem, nie dostanie nic, bo przekracza dochód o te 7zł, jak Pani wyżej pisząca :O i tej Pani z 1 dzieckiem, te pieniądze bardzo by pomogły w życiu i egzystencji, kiedy bogaci z z 3 dzieci, z domem i bmw dostają te 500zł na waciki, qrwa!!!! Pieprzony rząd, pies im morde lizał, takiej niesprawiedliwości nie było nigdy!

Gość gość
Niedawno był tu temat, że wielu nie wie skąd są pieniądze na 500+. Moje drogie bogaci odprowadzają ogromne podatki, nawet nie wiecie jak szybko wpada się w pewne progi dochodowe i państwo zabiera z tego ogromną część. To czemu mają nie pobierać 500+?

Gość gość
gość dziś na 500+ pis miał kasę zgromadzoną za czasów rządów PO i PSL, teraz już rozdał wszystkie nadwyżki, i szuka nowych środków. Stąd między innymi wzrosły ceny na większość towarów :O Zaraz będzie akcyza od e-papierosów, chcieli wziększyśc podatek na benzyne tylko był szum wokół tego, to zrezygnowali, duzo by pisać. Ogólnie źle się dzieje jesli o rynek chodzi, ale to musiałbyś sobie chcieć poczytać, niż peplać pierdoły, że PIS ma tylko z podatków od bogaczy kasę, mylisz się, najwięcej kasy, ma podniesienia cen na towary, na które płaca zwykli ludzie.

Gość gość
do gość dziś - a jak ja idiotko odprowadzam podatki i nie pobieram 500+, bo nie mam małych dzieci, tp jest dobrze, a jak biedniejszy by wziął 500+ a a ty małpo bogata nie to już źle

Gość gość
bogaty odprowadza podatki a jak ja nie mam dzieci i też kuźwa odprowadzam podatki to niech mi dadzą do wynagrodzenia dodatek 500+, aj pieprze pracować na czyjeś cholerne bachory