Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mikolinka

Jakie tabletki

Polecane posty

Gość Mikolinka

Jakie tabletki antykoncepcyjne przepisali wam ginekolodzy? jakie byly powody?

Gość ijanka
Elin, wcześniej brałam cilest (został wycofany), dobrze je znosiłam i chciałam czegoś podobnego, a to ten sam skład.

Gość gość
ja stosuje tabletki belara :) to takie o nizszej zawartosci hormonow :) Bardzo dobrze sie na nich czuje i jestem bardzo zadowolona, ze zostaly mi dobrane :)

Gość gość
ja probowalam 3 roznych firm ale wszystkie powodowaly jakies skutki ubozne wiec zrezygnowalam.. niedawno zalozylam wkladke levosert i teraz moge powiedziec ze zyje pelna piersia :D

Gość Muzza34
Może trzeba było zrobić badania przed wybraniem pigułki - na pewno byłaby lepiej dobrana wtedy. :)

Gość nestynka
Dokładnie, tu raczej nie ma miejsca na próby i "losowanie" pigułek. Ja biorę elin, kiedyś cilest, jedne i drugie dobrze toleruję. Ale zanim lekarz mi je przypisał, to zrobił badanie i wywiad.

Gość Muacza
Miałam źle dobrane pigułki i fatalnie się czułam. Lekarz zlecił komplet badań i dopiero na ich podstawie mi dobrał vibin. Zapomniałam już co to dolegliwości.

Gość represka
oczywiście, że tak jest że najpierw trzeba iść do ginekologa a potem dobierać tabletki, ja biorę Elin ale i tak rekomendował mi je ginekolog nie robiłam tego na własną rękę.

Gość soosad
Limetic obecnie, bo karmię piersią i nie mogę w związku z tym przyjmować pigułek dwuskładnikowych, a te sa bezpieczne.

Gość kukulydza
Też je kiedyś brałam, jak karmiłam, teraz już biorę vibin. Dobrze się czuję, zero skutków ubocznych.

Gość gość
A nie lepiej przejść Ci na te niskodawkowe tabletki vines? Bo też wcześniej brałam te przy których można karmić ale pobolewała mnie przy nich głową często, nie wiem czy to przypadek ale teraz jest ok.

Gość gość
Ja biorę Limetic. Narazie się dobrze sprawdzają oby tak dalej. Nie mogę dwuskładnikowych ze względu na przeciwwskazania.

Gość deretka
ja z kolei wybrałam elin bo miałam spore problemy z cerą a tabletki wyregulowały mi hormony i teraz cera jest bez wyprysków.

Gość colampia
Ja również mam limetic, bo karmię piersią, a te pigułki są bezpieczne dla dziecka. Nie przenikają do pokarmu.

Gość gość
nie chce robić antyreklamy, ale brałam 4 rodzaje tabletek i po każdych czułam się źle. hormony jednak nie są dla mnie. Chyba zdecyduję się na npr.

Gość Lalluna
Może po prostu miałaś źle dobrane? Robili Ci w ogóle badania przed przepisaniem? Zwykle tu leży przyczyna źle dopasowanej pigułki. Mnie doktor zanim przepisał vibin, to zlecił komplet badań i od razu dobrze trafiliśmy.

Gość knolka
Dokładnie, ja po jednych czułam się fatalnie, już chciałam odpuścić sobie ten rodzaj antykoncepcji ale że mam normalnie bardzo obfite miesiączki to ginekolog widząc moje marne wyniki badań zaproponowała kolejne, tym razem belarę i jakoś do tej pory biorę i jest ok, nie mam nic z tych wcześniejszych objawów praktycznie

Gość gość
Ja biorę dionelle i tez nie zauważyłam nic złego

Gość gość
Ja biore Axia.

Gość summerend
Po pierwsze wizyta u lekarza, po drugie wywiad i badania. Przypisywanie tabletek na oko własnie tym się kończy, że "żadne nie pasują". Ja biorę vibin, wcześniej miałam takie dla karmiących, ale zaraz po nich miałam badania i lekarz mi dobrał właśnie te, czuję się dobrze.

Gość Aneczka44
Ja dostałam od lekarza Vibin Mini i też jestem bardzo zadowolona. Tabletki te przyjmuje się w systemie 21+7 więc trudniej wypaść z rytmu. To świetna opcja dla wszystkich zabieganych i zapominalskich :)

Gość gość
Ja biorę qlaire i jestem zadowolona :)

Gość gość
Bo to dobre tabletki, też je kiedyś brałam ale ginekolog zmieniła mi je na belare, podobno dla mnie jest odpowiedniejsza i ma mniejszą zawartość hormonów

Gość gość
Ja zaczęłam Dionelle i wysypało mnie siniakami na nogach.

Gość gość
Ja brałam Microgynon21, Seasonique (jedne i drugie to to samo, tylko inny schemat przyjmowania), Lesinelle. Po każdych miałam wielki apetyt i kilka kg do przodu. Teraz mam przerwę, ale zrobię kolejną próbę, jeśli nic mi nie podpasuje to zrezygnuję. Ostatecznie są jeszcze 1 składnikowe