Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy powiedziałyscie dziecku o rodzeństwie

Polecane posty

Gość gość

Córka ma 6 lat wygląda rodzeństwa juz od dawna. Jestem w ciąży w 11/12 tyg. . Na początku miałam zagrożona tzn w 6 tyg pękł krwiak niby teraz nie ma po nim śladu i zagrożenia nie ma ale wiadomo? O ciąży wie okropna sąsiadka która się sama domyśliła i pytała córki czy będzie u nas w domu nowe dziecko. Wywnioskowala z tego ze ja nie chodzę do pracy. Myśle że lepiej żeby córka dowiedziala się od nas ale nie teraz. Naszym zdaniem jeszcze za wcześnie. Ale mieszkamy na wsi juz każdy wie bo nie chodzę do pracy chcieliśmy ukryć jak najdłużej.

Gość gość
Witaj, zaszłam w trzecia nieplanowaną (ale chcianą) ciąże. Gdy się zorientowałam rozmawiałam o tym z mężem całą noc. Rano okazało się że moja córka 6latka wszystko słyszała. Myśleliśmy że śpi jednak na noc zostawiamy jej pokój otwarty i poprostu wszystko słyszała i odrazu powiadomiła brata, babcie itd...

Gość gość
Mój 4latek sam się szybko domyslil, bo mój brzuch nie był już idealnie płaski. Jego teoria: masz tam jajeczko, z którego będzie dzidzia. Nie zaprzeczyłam, powiedziałam, że może faktycznie będzie i że musimy jeszcze poczekać i pan doktor sprawdzi. Tym sposobem miałam spokój, powiedziałam mu po badaniach prenatalnych i wynikach amnio w 18tc.Oczywiście 4latek to co innego, niż 6latka. Ale właśnie na zasadzie, że chyba jednak dzidzia tam sobie rośnie. Musisz być dobrej myśli, niby zawsze może stać die coś złego, ale tak n8e można zakładać.

Gość gość
Dzięki. Jak pójdę na usg prenatalne i wszystko będzie ok to jej powiem. Moja córka tez zauważyła ze mój brzuch nie jest płaski bo mówiła ostatnio ze mam duży brzuch no i piersi mi urosły prawie i rozmiar. Średnio raz na 2 tyg tłumacze jej ze może będzie miała rodzeństwo... ale kiedyś itp. bo strasznie dopytuje. A może coś słyszała? Nie wiadomo.

Gość gość
Ja w zasadzie od razu ponpierwszej wuzycie u gin