Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Grzechu1991

Stłuczenie żeber

Polecane posty

Witam ! Chciałbym się Was poradzić. 2 tyg temu trochę się poobijałem. Gdy wróciłem do domu nic takiego nie odczuwałem. Na drugi dzień widoczne były male siniki na lewej dłoni. Po ok 3-4 dniach zacząłem odczuwać ból w klatce piersiowej z lewej strony. Minęlo kilka dni zaniepokojony poszedłem do lekarza. Tam RTG klatki płuca w porządku żebra w porządku. Najprawdopodobniej stluczenie zeber. Lekarz przepisał ketonal i tyle. Czy dyskomfort i ból długo sie może utrzymywać? Minęło kilka dni od wizyty i znacznej poprawy nie odczuwam . Czy ktoś był w podobnej sytuacji? Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam

Gość gość
Stluczenia moga bolec bardzo dlugo, miesiacami. Wziales cos niezle ne klate, pewnie upadles na bok podpierajac sie raczka, bo tez boli. Sprawdz u lekarza reke.

Ręka nie boli. Tylko dolna część żeber raz srodkowa różnie. Kupiłem sobie maść Traumon dodatkowo. Najgorzej jest jak przestaje działać Ketonal, jakiś gwałtowny ruch czy mocny oddech.

Gość gość
Myślę że to może trochę potrwać nigdy nie miałem takiego problemu ale na logikę jest to wrażliwe miejsce, jakieś maści są myślę przydatne Bengay czy jakoś tak może spróbuj . Zdrowia życzę !

Gość gość
Korzystam od jakiegoś czasu z kompresu Flex i potrafi się przydać wyjątkowo często, na jakieś stłuczenia, na gorączkę, na bóle głowy...wszechstronna rzecz.

Gość gość
Podobnie jak pozostali kupowałam Flex parę dni temu. Mocne solidne kompresy mają różne wymiary można było sobie dopasować