Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kręgosłup ból poranny pomocy

Polecane posty

Gość gość

mam 36 lat od początku jesieni mam ból kręgosłupa który porankiem jest silny potem w miare rozruszania staje się znośny, mam termin u ortopedy ale no wlasnie później ból nie jest taki silny co zrobić by mi uwierzyl ? jakie ćwiczenia polecacie . stosuje masc przeciwbolowa i czasem tabletki . ogrzewanie nie pomaga pomocy nie dźwigam ciężarów

Gość gość
mnie też boli rano jak muszę wstać do pracy - tak mnie napie...la w pręgierzu że najlepiej bym jeszcze polyżoł w barłogu

Gość gość
Polecam skonsultować się z fizjoterapeutą, czasem kosztuje to o wiele taniej, niż wizyta najpierw do lekarza. Albo można skontaktować się z trenerem www.igortreneronline.pl. Myślę, że też może coś poradzić :)

Gość gość
Mnie też co rano bolał kręgosłup lędźwiowy , okazało się że mam boreliozę .Zrób Western Blot w kierunku boreliozy , może i Ty też masz to cholerstwo.

Gość gość
skąd jesteście mogę pomóc!

Gość gość
Tak czy inaczej nie wyobrażam sobie żeby z tym nie iść do lekarza, na pewno samo nie przejdzie. Mam niewielkie zwyrodnienia kręgosłupa więc wiem jaki to ból i powiem od razu że bez dobrej rehabilitacji się go nie pozbędziesz, ja chodziłam do http://cmsf.pl/ , bez kolejek i czekania na wizytę

w taki sytuacjach najlepiej skonsultowac sie ze specjalistami poniewaz 90% przypadków mozna leczyć zachowawczo. Warto spróbować! w bydgoskim Athleticomed pracuje sztab specjalistów i z pewnością poradzą sobie z Twoim bólem

Gość Cooliberek
Radzę ci iść naipierw do Neurologa, nie żartuję Ja w twoim wieku juz bylam po operacji kręgoslupa pare lat To równiez zalezy gdziee jest umiejscowiony ból w którym odcinku i czy przypadkiem cie nie boli biodro lub ręce

Gość Margo1985
Wiecie, na pewno każdy przypadek jest indywidualny i warto myśleć o konsultacji czy to z lekarzemm czy fizjoterapeutą. Z własnego doświadczenia wiem jednak, że jeśli bol czy to karku czy po prosyu kręgoslupa zaraz po przebudzeniu zazwyczaj świadczy o tym, że albo materac jest niewygodny albo potrzebna jesyt dobrze wyprofilowana poduszka ortopedyczna. U mnie poduszka dobrze podtrzymuje odcinek szykny, dzięki czemu już zdążyłam zapomnieć o bólach i sztywnieniu. Wiadomo trzeba sobie dobrze dobrać produkt, rozmiary są różne, jakość też się różni. Jedne są solidne i antyalergiczne, inne tanie i potem ludzie mówią, że poduszki nie działają.

Gość Origin
Zgadzam się i z Margo i z gościem w 100%. Wiadomo, że w nocy spiąc spędzamy całkiem sporo czasu, więc to na czym śpimy powinno być jednak porządne, ale jeśli coś się dzieje to dobrze jest to z kimś skonsultować. Ja zmieniłam poduszkę, materac na na prawdę dobre, ale też chodzę raz na czas do swoich fizjoterapeutek jak nie boli, a jak bolało to cała seria zabiegów na raz była. Mi doradziły, pokazały ćwiczenia, pokazały co robić, a co nie, no i jak trzeba to mam taką terapię mięśniowo-powięziową. Polecam. Ja chodzę tutaj www.rehabilitacje.org a konkretnie do gabinetu na Słomczyńskiego.

Gość gość
Moze zmien materac. Ja jak spie na kanapie lub zbyt miekkim materacu to tez mnie boli rano