Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do osób z tatuażami

Polecane posty

Gość gość

Z racji na wysyp tematów o tatuażach zakładam temat dla samych zainteresowanych. Pogadajmy o naszych tatuażach, ulubionych artystach i stylach.

Gość gość
w którym miejscu tatuaż najmniej boli?

Gość gość
Gdzie nie ma kości. Ja mam na plecach. I ogólnie nie bolał. Ale jak na kręgosłup mi kumpel igła najechał to myślałam, że się posikam. Haha.

Gość gość
a moim zdaniem najmniej bolał własnie tam gdzie jest tylko skóra, trochę tłuszczu i mięso :P Najmniej bolał na kości łydki, najbardziej na udzie i barku

Gość gość
tatuaże to brama dla szatana nie mówiąc ze wprowadzacie rakotwórcze toksyny do organizmu gabinety tatuażu nie korzystają ze specjalnych, przebadanych tuszy, które choćby dopuszczono do kontaktu z ciałem człowieka, nie mówiąc już o pozwoleniu wstrzykiwania w głąb skóry. Na tym rynku nie ma żadnych reguł

Gość gość
a całym świecie przeprowadzono do tej pory wiele badań, które dowiodły, iż tusz do tatuaży permanentnych zawiera wiele toksyn, z których niektóre są rakotwórcze. Szczególnie szkodliwe okazują się metale ciężkie, takie jak: rtęć – wykazuje szkodliwy wpływ na układ nerwowy, jest także substancją rakotwórczą, ołów – toksyczny dla wielu narządów wewnętrznych oraz układu nerwowego i rozrodczego. Zatrucie w skrajnych przypadkach może powodować nawet śmierć, beryl – silnie rakotwórczy, osadza się przede wszystkim w płucach, kadm – najbardziej zagraża kościom, płucom oraz nerkom, arsen – kolejna substancja rakotwórcza, może uszkadzać łańcuchy DNA.

Gość gość
liczne badania potwierdzają jednak występowanie podanych związków w następujących kolorach: czarny – może być wzbogacony nawet o ropę naftową lub tlenek żelaza, żółty – siarczek kadmu i chromian ołowiu, czerwony – wspomniana rtęć, jeden z najbardziej toksycznych związków spośród wszystkich używanych, zielony – kobalt, biały – węglan ołowiu, tlenek tytanu, siarczan baru, fioletowy – fosforan manganu. Zanim staniesz się ofiarą mody, pomyśl, czy naprawdę warto.

Gość gość
Co ciekawe, producenci atramentów nie zaprzeczają tym wnioskom

Gość gość
13.57 A wiesz co jest ciekawsze? G****o mnie to obchodzi. Toksyny są wszędzie nawet w powietrzu...

Gość gość
może podzielisz się tymi wynikami z całego świata? Bo tak pieprzyć to moze każdy :D

Gość gość
i zero linków

Gość gość
up