Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

24 dc ból jajnika po duphastonie i lekkie klucie w klatce piersiowej.

Polecane posty

Gość gość

Czesc. Może moglbyscie kobitki trochę pogadać ? A mianowicie- jestem w 24dc, mam 23 lata, od 3 lat wspozyjemy bez zabezpieczenia, od ponad pół roku staramy się o dziecko.Miesiączki mam raczej regularne, ostatni miałam wywolywana luteina i kazał brać od 16 do 25 dc po jednej tabletce duphastonu ( rok temu miałam okres wywolywany duphastonem przez 10 dni po 3 tabletki brałam ). Wczoraj i dzisiaj boli mnie brzuch a częściej jajnik. Oprócz tego 3 dni temu miałam kontuzje stopy ( dość bolesną ). Zmierzam do tego co może być przyczyną lekkich kluc w klatce piersiowej( nad sercem, tam gdzie rozpoczyna się dołek :D pomiędzy piersiami.Klucia są lekkie, wystepuja od momentu gdy doznalam kontuzji,jest ich 3-4 dziennie. Chyba mogę odstawić duphaston o dzień mniej ? Bo przeczytałam w ulotce żeby uważać na niepożądane objawy brania ( choć rok temu się się z takimi nie spotkałam ) Jeśli to z nerwow przez kontuzje to najlepiej wypić melise no nie? No i ostatnie pytanie czy klucie jajnika może w tym czasie oznaczać zagniezdzenie się ?

Gość gość
Up

Gość gość
Kłucie jest skutkiem brania duphastonu. Jakiego zagnieżdżenia. Zarodek nie zagnieżdża się w jajniku...

Gość gość
Dzięki bardzo.Dziś nie wzięłam już tabletki i tylko raz mnie zakulo. Masz rację. Miałam na myśli ból po stronie jajnika który może jakoś tam symbolizowalby ból ,ze nam się udalo, poczekamy zobaczymy ;) Nigdy nie byłam w ciąży, nie wiem jak to jest ;) I jeszcze mam pytanie - jeśli byłam na monitoringu i wiem kiedy była owulacja to ile czasu od potwierdzonej owulacji najlepiej zrobić test ?

Gość gość
Up

Gość gość
nie jestem w ciązy ale witaj w domu właśnie też mam łykać duphaston od 16 dnia cyklu do 25 i jestem już po pierwszej serii, spokojnie pierwsze 2 dni tez mnie bolał jajnik i brzuch potem następnych dniach wszystko mija u kobiet w ciązy pewnie podobnie

Gość gość
Dziękuję serdecznie.

Gość gość
Wczoraj tylko ze dwa razy mnie zakulo a dziś często ;/ kurczę ;/ nie biore duphastonu już drugi dzień, może przejdzie z czasem.Kiedys go bralam i nigdy nic a teraz tak ; ( Jeśli chodzi o jakieś objawy okresu - brak.Dziś 26 dc.