Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak raz na miesiąc dam dzieciakom frytki smażone na obiad to nie zepsuje im smak

Polecane posty

Gość gość

Bo cholera wstałam dziś z gorączką. Dzieciaki wolne mają w przedszkolu i szkole. 4lata i 6 lat a ja padam z nóg. Chce zrobić na szybko te frytki ale boje się czy nie będą częściej o to nudzić. Dajecie dzieciom taki obiad czasami?

Gość gość
nie, takiego obiadu nie dałam nigdy, ale frytki czasem smażę, jako coś miedzy posiłkami wbrew pozorom domowe frytki wcale nie są takie niezdrowe

Jakoś moja siostrzenica je często frytki- ale je także owoce warzywa, pije zazwyczaj Kubuś water, za to mniej je slodyczy. I jest naprawdę szxzuolutka. Uśmiechnięta radosna nic nie widać, zeby te frytki jej szkodzily. Dlaczego boisz się podać dzieciom frytki? To jest dzieciństwo- bez przesady z tym "zdrowym" odżywianiem.. yy

Jeszcze jest kwestia tego jakie dziecko ma dodatkowe zajęcia o ile w ogóle je ma. Moja Wiki, jeździ na basen, na chór kościelny, na zajęcia plastyczne, więc praktycznie jest ciągle w biegu, także to tez dużo daje, jeśli chodzi o zdrowie dzieci. Wbrew pozorom dzieci nie wymagają nie wiadomo jak "zbilansowanej" diety. Ważny jest umiar.

Gość gość
Tak, jemy frytki i inne złe rzeczy. Jak ludzie.

Gość gość
No coś ty,bez przesady,raz na jakis czas nue zaszkodza. Spokojnie usmaz im te frytki

Gość gość
Dzięki.

Gość gość
Wsadz do piekarnika i upiecz, ja daje takie nawet swojemu 2latkowi poprobowac i tez wszystko inne zielone ladnie je

Gość gość
Usmaz im na oleju, a co:) niech maja dzien dziecka. W wakacje tez frytek nie jedza ?