Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

też Wam sie tak zdarza czasem?

Polecane posty

Gość gość

?Jestem załamana - dzis jechałam z dzieckiem samochodem i na banalnym rondzie nie zauwazyłam jak facet jechał z lewej i wjechałam przed nim :( Oczywiscie zatrabił, ja zdretwiałam ... Nie wiem co sie stało :( jechałam jak juz było ciemno - nie cierpie jezdzic po ciemku :( Dziekuje Bogu, ze nic sie nie stało..... Czy Wam tez sie cos podobnego kiedys zdarzyło... ?

Gość gość
widać dopiero co zostałaś kierowcą, bo każdy wie, że podczas jazdy jest taki "martwy punkt" gdzie nie widzisz w bocznym lusterku, czy nie masz kogoś z lewej strony

Gość gość
nie o to mi chodzi, chodziło mi o to, ze gosc byl juz na rondzie - miał pierwszeństwo ja go nie zauwazyłam :((((

Gość gość
Tak zdarzyło mi się. Pamiętam 2 razy: raz wjechałam za szybko, raz się zgapiłam. A ostatnio jechałam dużo ponad dopuszczalną, wyprzedzałam tira i źle oceniłam odległość i szłam na czołowe z tirem. Obydwaj mnie strąbili i włączyli długie światła...

Gość gość
tu autorka: dodam, ze zrobilam prawko 6 lat temu po czym za kolko wsiadłam własciwie 3 miesiace temu. No i nie cierpie jezdzic po ciemku - dla mnie to tragedia. Tez Wam ciemnosc robi roznice? Tak sie tym zestresowałam, ze az mna zaczeło trzaść, do teraz niemoge sie uspokoic. chyba rzeczywiscie nie powinnam jezdzic :(((

Gość gość
Jedyna rada to byc skoncentrowana, nie rozpraszać sie. Patrz na znaki, myśl tylko o bezpieczeństwie, kiedy prowadzisz.

Gość gość
Tak, zdarzyło mi się niedawno. Wyjeżdzalam z jednokierunkowej, stanelam na "stopień", rozejrzalam się...I dałabym sobie rękę uciąć, że było wolne-z obydwu stron. Ruszyłam skrecajac w lewo...I wtedy usłyszałam przerazliwy klakson i samochód dosłownie pół metra od drzwi pasażera. Na szczęście gość zdążył wyhamować, a mi serce zmarło. Chyba nigdy się tak nie przestraszylam jak wtedy. Gość pewnie pomyślał, że specjalnie wjechalam wymuszajac pierwszeństwo, że spieszy mi się na drugi świat itp, a ja naprawdę nie widziałam tego samochodu. A dodam, że mam prawo jazdy kilkanaście lat, mąż i brat mówią, że jestem bardzo dobrym kierowcą...zresztą nie jeżdżę tylko od domu do pracy, ale też wyjeżdżam do innych miast. W sierpniu sama przejechalam 640 km (w jedna stronę). I generalnie uwielbiam prowadzić samochód. A mimo wszystko zdarzyła mi się taka sytuacja...

Gość gość
*"na stopie" słownik w telefonie przekręcił

Gość gość
Mysle ze kazdemu sie zdarza. Jestesmy tylko ludzmi.

Gość gość
A we mnie by dziś przypiepszul jak stanelam do skrętu w lewo i przypuszczałam auta z przeciwka. Dobrze ze zawsze patrzę w lusterko. Widziałam ze jedzie szybko i nie zwalnia. Zaczęłam trabic i poszedł bokiem w ostatniej chwili.