Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skąd wiecie że wasz partner nie jest zarażony np HIV albo innym swinstwem?

Polecane posty

Gość gość

Taka refleksja w dobie dzisiejszych czasów i licznych kampanii mi się nasunela. Skąd wiecie że wasz partner nie jest zarażony??? Wszyscy ostrzegają przed przygodnym seksem i radzą się zabezpieczyć. No ok ale po jakimś czasie jak ze sobą jesteście to sypiacie chyba bez prezerwatywy. I co? Kazecie się facetowi przedtem zbadać? Chyba nie. Więc skąd pewność że wasz partner nie ma np HIV? Wiele osób z tym żyje i nie ma przez kilka lat żadnych objawów. Polacy zresztą nie robią testów. Poza tym facet może też zdradzić przygodnie i przynieść coś do sypialni albo za młodu mieć ryzykowna przygodę. Nie oszukujmy się 90 procent facetów takie miało. Skąd więc wiecie że wasz partner jest zdrowy? Serio pytam.

Gość gość
Skąd wiesz że nie masz guza mózgu, przecież nie robisz co miesiąc badań, a zakładanie debilnych tematów to nie tylko efekt wrodzonej głupoty może być też spowodowany ciśnieniem pod czaszką!

Gość mannola
Jestem w związku 4 lata, nigdy nie uprawiałam seksu bez prezerwatywy. To raz. A dwa, po jakimś czasie poszliśmy na badania i zrobiliśmy je sobie wspólnie. Także wiem.

Gość gość
1:33 dziękuję za sensowna odpowiedź. Gość 1:28 bezmozgiem możesz być jedynie ty skoro nie wiesz z kim sypiasz bez zabezpieczenia. Guzem mózgu nie można się zarazić przez kontakt seksualny to raz a dwa guz mózgu tak jak i nowotwory i inne choroby dają o sobie znać dość szybko. Z HIV można żyć bezobjawowo od kilku do nawet kilkunastu lat. Poczytaj sobie. Jeśli tobie osoba zakazona tym wirusem kojarzy się jedynie z przecpanym narkomanem albo że stara prostytutka to gratuluję. Więc nie wiem kto tu jest idiota.

Gość gość
seks to zdrowie, praktycznie tylko HIV jest grozne reszta chorob mija jak przeziebienie, ale HIV tak naprawde nie istnieje

Gość gość
poniewaz regularnie oddaje krew, wiec musi byc zdrowy

Gość gość
Wolalabym miec goscia z wenera niz prawiczka

Gość gość
Jak to hiv nie istnieje?

Gość gość
A hpv od ktorego kobiety dostaja raka szyjki macicy? I jak sie w pore nie usunie kawalka macicy po czym nie mozna juz zajsc w ciaze to rak grozi przerzutami i smiercia? Taa jak przeziebienie

Gość gość
No to też istotne.

Gość gość
to propaganda, seks jest swietny i zdrowy, po co sie badac, te choroby sa praktycznie niegrozne, jakby mnie laska zapytala o badania to bym ja wysmial i kopnal w ..... nie znam nikogo kto by sie zarazil, nie da sie praktycznie jak masz gumke to swietnie

Gość gość
A jak nie masz gumki? Tyllo w gumie ****asz? To współczuję.

Gość gość
nie lepiej od razu pojsc wspolnie na badania?

Gość gość
No właśnie ale czy ktoś w Polsce chodzi na badania ? Jak ktoś wyżej napisał że gdyby go dziewczyna poprosiła obadania to by ją wysmial. Głupota i ciemnogrod macie w tym Polaczkowie. W USA to normalne że para która chce być ze sobą robi testy. A kiedy chcą mieć razem dziecko to już całkowicie naturalne z obawy aby wirusa nie przenieść na dziecko. A wy żyjcie sobie dalej w tym zascianku. Ciekawe jak długo heh.

Gość gość
testy na hiv robilismy 4 lata temu,przed planowana ciaza. A czy teraz jestesmy zdrowi to nie wiem. Pewnie tak,nie zdradzamy sie,nie cpamy,seks w prezerwatywie. Reki sobie bym uciac za meza nie dala,bo roznie w zyciu bywa mimo,iz jest dobrym i uczciwym czlowiekiem,ale nie takie rzeczy juz sie w zyciu widzialo. Natomiast ja jestem siebie pewna,zawsze zwracam uwage na sterylnosc narzedzi czy igiel,a ze zadko bywam u lekarza to nie mialam gdzie sie zarazic. Seksu przygodnego tez nie mialam. Kontaktu z cudza krwia,tez nie.

Gość gość
Nie no hbv i hcv mija jak przeziębienie :D

Gość gość
09:22 tego nie wiesz. Chodzisz do fryzjera? Dentysty? Kosmetyczki? Jak nie to spoko ale jak chodzisz... Dodatkowo, wystarczy że mając otarcie skóry dotknęłaS zakazonej krwi np. trzymając się w autobusie czy dotykając drzwi w przychodni. Wirus hiv do 7 dni może przetrwać.