Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przedszkole publiczne pytanie

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, powiedzcie mi prosze czy płacicie za zajęcia dodatkowe waszych dzieci przedszkolu ? Za np. rytmikę, angielski ? Ile płacicie za np. wyżywienie za dzień ? Czy jak są zajęcia dodatkowe w przedszkolu to odbywają się w innej sali niż są pozostałe dzieci, które nie biorą udziału w zajęciach ? Dajcie znać.

Gość gość
Nie płacę za angielski. Cała grupa w nim uczestniczy. Wyżywienie 10zł (śniadanie, obiad, podwieczorek). Mój syn tylko zapisny jest na obiady (5,5zł).

Gość gość
U nas nie ma dodatkowo płatnych zajec. Jest niemiecki ale nic nie płacimy. Rytmiki nie ma. Żywienie wg stawek ustalonych przez gminę. Za listopad mam 120zl.

Gość gość
A czy dzieci śpią w przedszkolu ? Mówimy o 4latkach.

Gość gość
Mój syn 4,5roku w grupie jest z 3latkam-tak jest leżakowanie, ok godziny, jak zasną to śpią.

Gość gość
Leżakowanie było w 3 latkach. Teraz chodzi już 2 rok, więc leżakowania nie ma. Zapisany na 3 posiłki, 7 zł dziennie. Angielski 2 razy w tygodniu za darmo. Rytmika raz za darmo a raz płatne, chyba 150 zł na rok, więc symbolicznie i cała grupa zapisana, więc w sali. Dodatkowo płatne są tylko piłka nożna i taniec i to odbywa się dla chętnych w osobnej sali. Płatne po 30 i 50 zł miesięcznie.

Gość gość
Leżakowanie było w żłobku. W przedszkolu nigdy nie było nawet gdy przyszli jako 3 latki

Gość gość
Z tej co wiem nie może być nic płatnego dodatkowo w przedszkolu. A te dodatkowe zajęcia w przedszkolu to w jakich godzinach się odbywają ?

Gość gość
Mój poszedł w tym roku do szkoły, ale w zeszłym był w przedszkolu gdzie był fantastyczny, chętny do współpracy dyrektor. Dzieci miały angielski 2x w tygodniu, gimnastykę 2x w tygodniu- bo gimnastyka korekcyjna jest w podstawie, ale raz były to tańce, a raz zajęcia które przypominały w-f (bieganie, różnego typu ćwiczenia, tory przeszkód itd). Do tego robotyka i szachy, szachy raz na tydzień, a robotyka raz na dwa tygodnie, również dla wszystkich, zajęcia bezpłatne. Chętne dzieci miały religię, płatnych zajęć dodatkowych nie było. Na angielski, robotykę i szachy grupa była dzielona, część dzieci wychodziła wtedy do innej sali się pobawić, tak samo na religii. Leżakowania jako takiego nie było, bo to była już zerówka, ale i u nas po obiedzie dzieci leżały na dywanie i słuchały głośnego czytania bajki. W młodszych grupach było to samo, z tym że odpoczynek na leżaczkach i robotyki nie było. Wyżywienie 7,50 dziennie, mieli własną stołówkę.

Gość gość
U nas jest rytmika, taniec i angielski-wszystko za darmo. Wyżywienie to koszt 7 zl dziennie. Trzylatki mają leżakowanie, czterolatki już nie.