Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy w 12 tyg i kilku dni poznam juz płeć dziecka

Polecane posty

Gość gość

Wybieram się w przeszłym tygodniu na usg prenatalne czy w 12 tyg i kilku dni dowiem się jaka jest płeć dziecka? Czy lepiej pójść w 13 tyg i kilka dni ?

Gość gość
Ja dowiedziałam się o płci na prenatalnych w 12 tyg i 3-im dniu.

Gość gość
To zalezy od umiejetnosci lekarza, sprzetu jakim dysponuje i.. wspólpracy dziecka :) Czasem tak sie ustawi, ze nijak nie widac ;) Ja mialam USG gdzies okolo 13 tygodnia i od razu bylo widac , ze bedzie syn :)

Najlepiej naciskaj, żeby Ci powiedział :) w tym tygodniu lekarze niechętnie mówią. Ja tez tak miałam i naciskałem lekarkę - mówiłam, ze jestem świadoma, ze to tylko 80% prawdopodobieństwa .... i udało się przekonać:D

Gość gość
Myślę, że tak ale to raczej na zasadzie "na 70% będzie dziewczynka".

Gość gość
Ja miałam w 13 tyg usg i był chłopiec. W 21 tyg była dziewczynka i urodzila się dziewczynka :)

Gość gość
W pierwszej ciąży dowiedziałam się w 5msc jakoś. W drugiej ciąży dopiero w 7mscu. A i tak płeć w tym przypadku była określona błędnie! Lekarz widział dziewczynkę, urodziłam chłopca.

Gość gość
Tak. Ja dowiedziałam się właśnie na prenatalnym usg w 13 tc. Lekarz bardzo dobry i super sprzęt. Sama powiedziałam jemu , że dziewczyka bo tak czułam, a on tylko potwierdził ☺

Gość gość
Dobrze ktoś napisał, to zależny od jakości sprzętu i umiejętności lekarza. U mnie w pierwszej ciąży lekarka w 13 tygodniu stwierdziła, że będzie dziewczynka, bo widać wargi sromowe. I faktycznie, była dziewczynka. W drugiej ciąży lekarz też w 13 tygodniu nie był pewien, stwierdził, że raczej dziewczynka, ale pewności nie ma. No i też była dziewczynka.

Gość gość
U mnie choc ma dobry sprzet i wlasnie doswiadczenie mowi, ze nie informuje, bo na tym etapie czesto sa pomylki. Zawsze mi mowil w skonczonym 15 tyg i sprawdzalo sie juz.

Gość gość
Bo często nawiedzone mamusie usłyszą w 12 tygodniu, że prawdopodobnie córka i od razu lecą kupować różową wyprawkę, malują pokoik na różowo, a potem, zamiast się cieszyć, że dziecko zdrowe, to płaczą, że nie będzie ich wymarzonej różowej córeczki.