Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Bielactwo

Polecane posty

Gość gość

Od dziecka choruje na bielactwo Początkowo małe białe plamy z czasem rozniosły sie na duze i to na całym ciele . Wstydziłam sie wychodzić z domu poniewaz nie umiałam sie bronić przed wyzwiskami , obelgami , drwiacymi spojrzeniami i moich rówieśników ale i ich rodziców takze . Rodzice zabierali mnie do roznych lekarzy ale kazdy z nich mówił ze to tylko defekt urody , by tym sie nie martwić , nauczyć sie życ z tym bo metody nie ma Siedząc w internecie godzinami natrafiłam na wpis chłopaka ktory cierpi na to samo i znalazł dla siebie sposob na życie Skontaktowałam sie z nim mailowo . Dowiedziałam sie ze w Warszawie jest poradnia leczenia bielactwa i tam maja środek ktory zakrywa zupełnie bielactwo Dermotan w toniku i Dermotan w kremie Bałam sie wrecz zadzwonic . Ten chłopak podał mi maila i tel komórkowy na ktory mozna wysłać zamowienie i poczta za pobraniem przyślą do domu na wskazany adres . Wysłałam esemes podając co i na jaki adres chciałabym otrzymać ten środek na bielactwo Jak otrzymałam odpowiedz o przyjęciu zamowienia chodziłam wokol telefonu ze strachem co dalej Za dwa dni do domu przyszło zamowienie W nic juz nie wierzyłam . Było ze mna bardziej niz złe Życie bez sensu Przez tydzien czasu przesyłka leżała nie otwarta Któregos dnia mama wspomniała ze w niedziele bedzie u nas ciotka ktora nie widziała mnie 10 juz lat . Pamietam paniczny strach na myśl co powie jak mnie zobaczy . I postanowiłam . Rzuciłam sie na przesyłkę Otworzyłam paczkę Spróbowałam ten tonik Nakładając na plamy czułam ze nabieram siły Dokończyłam przód Zapytałam mamy czy położy mi na plecy Wszystko sie udało Ubrałam sukienkę i w lustrze szukałam białych plam zamiast przyjrzeć sie czy dobrze wyglądam Nue było ich widać Az weszła ciotka krzycząc w drzwiach : ach Boze to tyle lat . Jaka piękna mam siostrzenice . Boże jedyny . Czy dajesz rade wybrać tego jednego z tych co za TOBA sie oglądają Czerwona ze zdumienia nue mowilam nic . Ciotka potraktowała to : i taka skromna !!!!!. Dzis to zaleta .!!! Takiego skarbca masz w domu i nigdy jej zdjeć mi nie przysłałas Uspokoiłam sie w kuchni szykując herbatę i ciasto i zagrałam moja najlepsza w życiu role Dzis jestem sobą . Kończę studia których nigdy nie sądziłam ze zacznę Mam chłopaka ktory jest dla mnie opoka i źrodłem nadrabiania wszystkich zaległości z dzieciństwa i lat licealnych .Jego Koledzy którym sie podobam zazdroszczą mu takiej jak ja dziewczyny Mam przyjaciółkę od dziecka ktora nigdy mnie nie zdradziła ze mam bielactwo Mojemu chłopakowi powiedziałam sama Przyjął to jakbym mu powiedziała ze mam jeszcze mokre włosy po myciu Studiujemy razem Planujemy nasze życie razem Gramy w Scrable w tenisa , jeździmy na rowerze a zima chodzimy nie na film a do kina Jestem . Jestem , jestem wsród was . Jest i dla mnie miejsce na naszej ziemi i w naszym mieście Żyjemy bardzo radośnie Halloween ? Bardzo udany ! Moja kuzynka choc nie ma bielactwa uzywa tez ten tonik Dermotan bo on pięknie wygładza kolor skory , nie brudzi kołnierzyka i wygkada naprawde tak naturalnie ze nikt nie wie ze mamy na sobie cokolwiek . Trzyma sie długo . Teraz moge powiedzieć ze : Jestem Czy wiecie co znaczy nie istnieć za życia ? Ja to przeżyłam . Dlatego teraz kazda chwila uśmiechu na mojej twarzy to chwila na wagę prawdziwego złota Jak mam dziękować tym co dbają o nas ? . O tych co maja te okropna przypadłość ? Jak dziękować komuś kto zdecydował sie pomoc tym których reszta lekarzy lekcewazy a w każdym razie lekceważyła mnie mówiąc ze sobie wmawiam chorobę Dermotan tonik mógłby wydawać sie tak prostym lekiem . Tak prostym rozwiązaniem na całe moje zło Dlaczego do tej poradni bielactwa nie trafiłam jak tylko ja otworzyli . Nie . Nie bede patrzec w tył Tu i teraz ! Żyje , kocham i jestem kochana Żaden psycholog mi w tym nie pomógł bez krytykowania tego zawodu . Sa przypadłości w których musimy pomoc tylko sobie sami I tak sie stało u mnie . A dzielenie sie tym z czego korzystam ja robi mi wielka przyjemność budując moja sile przebicia i chęci życia . Wszystkie moje koleżanki uzywaja Dermotan . Żaden ich chłopak nie wie o tym bo go nie widać . Budzimy sie rano obok naszego kochanego równie świeżo jak kładąc sie pozna nocą . Z mojej choroby zrobił sie atut . Tak mowia moje koleżanki bo przeciez teraz to i ja je mam Kiedyś byłam sama . Samotność w młodości jest tragedia za życia Nigdy jyz wiecej nie chciałabym przeżyć ani jednego tamtego dnia

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować