Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ANGLIA ! Które miasto ? Czy warto się przeprowadzić z PL ?

Polecane posty

Gość gość

Jestem po zawodówce handlowej pracuję w Kauflandzie na kasie i zarabiam niewiele. W tym roku wyszłam za mąż za o rok starszego ode mnie 30letniego mężczyznę on też słabo zarabia. Czy w Anglii będzie nam lepiej ? Jak załatwić mieszkanie? jakim mieście się dobrze żyje. Gdzie znajdę pracę np na produkcji.

Gość gość
Nawet się nie zastanawiaj tylko przyjeżdżaj ! Pracy jest sporo. Tutaj jest świetnie. Na początek wynajmij pokój.

Gość gość
A jezyk znasz? Jak nei to wcale nie mysl o przyjezdzie :) ja mieszkam w Szkocji moim zdaniem o wiele lepiej niz w Anglii

Gość gość
Nie wpuszczaj ludzi w maliny bo zeby wynajac pokoj przez agencje to trzeba juz miec kontrakt,wiekszosc agencji pracy nie rejestruje bez potwierdzenia adresu a praca jest przez agencje i to przewaznie sezonowa takze taki przyjazd w ciemno wcale do latwych nie nalezy.Lepiej zalatwic sobie cos z Polski na poczatek,pozalatwiac dokumenty,otworzyc konto a potem juz mozna dalej.

Gość gość
Wiekszosc z nas zna kogos w Angli np dalsza rodzinę, dalszych znajomych ! Można pojechać na początek do kogoś znajomego ! Ja odezwałem się na portalu społecznościowym do kolegi z podstawówki po 10 latach! Kolega ma swój dom w jednym z mniejszych miast Anglii i zgodził się wynająć mi pokój u siebie na 2 miesiące. Z moim slabym angielskim dałam radę przyjechać samotnie i zatrudnić się w kawiarni Costa!!! Dla chcącego nic trudnego ! Po 2 miesiącach wynajelam flet razem z koleżanką z nowej pracy w kawiarni.

Gość gość
Ja również chciałam wyjechać z Polski z powodów finansowych. Na Facebooku jest strona polacy w Londynie i tak zapytałam czy ktoś wynajmie nam u siebie pokój jeśli zapłacę za miesiąc w góry. Jedna kobieta nam pomogła! Przylecielismy ! Mam pracę w sklepie Primark a chłopak wykłada towar w Tesco ! Można?Można! Nasz angielski jest podstawowy!

Gość gość
Do 21:13 Oczywiscie ze mozna ale nawet jak ktos wynajmie ci pokoj to musisz zdobyc potwierdzenie adresu gdzie umowa o wynajem nim nie jest aby otworzyc konto bankowe i przykladowo zarejestrowac sie w agencji pracy gdzie tego w wiekszosci juz wymagaja.Jeszcze do tego NIN jest wymagany takze nie jest tak prosto juz dla nowo przyjezdnych.Piszcie jak wyglada to wszystko realnie.