Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ból nogi u 7letniego dziecka

Polecane posty

Gość gość

Czy spotkała sie któraś z was z czymś takim? Moja córka od pewnego czasu co jakiś czas mówi że boli ją lewa noga. Nie potrafi mi wytłumaczyć dokładnie co to za ból ale twierdzi że coś jakby ściskalo ją w nóżce, ból ten jest od kolana do stopy. Moja córka jest szczuplutka i ma długie nogi, nie wiem czy to może mieć coś wspólnego z kośćmi?

Gość gość
Moze byc. Moze bole wzrostowe,moze jakis uraz miala kiedys o ktorym zapomniala jakos krzywo stanela ,skoczyla?Ciezko powiedziec.Skonsultuj to z lekarzem pierwszego kontaktu bedzie to najlepsze rowiazanie.Zwlaszcza ze sie to powtarza,i zebys sobie potem w brode nie plula.Kto pyta nie bladzi.A najlepiej zasiegnac opini fachowej.

Gość gość
Bóle wzrostowe, albo jak np na rolkach jeździ. Inny sport?

Gość gość
Natychmiast zrob morfologie !!!!!!! Nie denerwuj się moze to rzeczywiscie bole wzrostowe, tego Ci zyczę, ale to moze byc tez obiaw bialaczki. Bez stresu, ale natychmiast lec na krew. Ja bywam z corką na onkologii i dzieci z bialaczka zawsze maja bole nóżek. Nie czekaj na wizyte nfz. Jabym rano pojechala na SOR tam zrobia badania. Powodzenia. Napisz co u corki. Trzymam kciuki zeby to nie było to.

Gość gość
Najpewniej to bóle wzrostowe ale do lekarza idź.

Gość gość
morfologia z rozmazem, bez nie ma sensu robić + aso +ob. dodatkowo zrobiłabym usg stawu biodrowego i oczywiście odwiedziła kompetentnego ortopedę i bez szału z jazdą na sor gościu z 23.20 rozumiem, ze jak dziecko cos zaboli to jesteś od razu na sorze i zajmujesz miejsca tym naprawdę potrzebującym? autorko, sprawdź jeszcze pod kątem choroby perthesa, choć zapewne to nie to, ale mojego brata leczono na ból właśnie nogi w tych okolicach przez pół roku, a nikt nie wpadł na usg stawu biodrowego tylko to było 20 lat temu

Gość gość
dobrze napisała osoba przede mną. Zrób wyniki, a ASO moj syn jako dziecko miał 400 przy normie 100. Brał leki, wyniki się zmniejszyły i do dziś nie ma problemu, a jest już dorosłym człowiekiem.

Gość gość
no i jak tam autorko cos wiadomo już?