Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Idealne kafeterianki nie przyjmują odmiennego zdania

Polecane posty

Gość gość

Jak to jest? Rozumiem nazywanie trollem osób hamskich nieuprzejmych i wulgarnych w wypowiedziach ale na litość boska jeśli pewna Grażyna pyta czy ciąża ma szanse na rozwój po mimo czegoś tam a Halina odpowie normalnie po ludzku ze nie dodając uzasadnienie to Grażyna z innymi Grażynie podobnymi zaraz ja bluzga i trollem nazywa bo odpowiedziała na pytanie to co wiedziała a nie odpisała w stylu Grażynko na pewno się ułoży bądź dobrej myśli. Na prawdę wy tylko to chcecie słyszeć? Ja pytając o coś na forum liczę na różne opinie ludzi którzy mogą coś wiedzieć bo przeszli coś podobnego albo słyszeli to i owo. Nie rozumiem was

Gość gość
Rozmowa tak wygląda w realu też.nie wiem jak tam z Twoimi relacjami ale mi sie zdarzają sytuacje w których mam odmienne zdanie,zaneguje coś i otrzymuję informację zwrotną pt.kto mnie lubi a kto nie :-) ten kto nie lubi dostaje spazmow i kończy szybko rozmowę a ten kto lubi dyskutuje :-) życie, :-) moim zdaniem to jest genialne,fakt ze sie różnimy :-)

Gość gość
Ty chyba nie zrozumiałaś tematu. Tu nie tyle chodzi o odmienne zdanie co o pytanie na które kafeterianki przyjmują tylko jedna odpowiedz ,, tak będzie dobrze” itp a każdy kto napisze coś innego to troll. W normalnym życiu jak ktoś ci coś powie z czym się nie zgadzasz w sposób normalny to tez mu jedziesz od trolla debila kretyna? A tu tak jest. Kiedyś troll to był troll na forum a teraz troll to ktoś z odmiennym zdaniem

Gość gość
Bo puki jest nadzieja to człowiek ma siłę. Każdy chce mieć choć cień nadziei. Co więcej ludzie nie mający empatii są poprostu nie lubiani i dlatego nazywa się ich trolami, żadna tajemnica.

Gość gość
9.13 Co innego empatia, a co innego szczerość poparta faktami. Jeśli np. w 8tc. Nie ms zarodka, albo beta zaczyna spadać, to co- mam kierować sie empatia i robić konia złudne nadzieję? To się mija z celem.

Gość gość
Komus* złudne nadzieje

Gość gość
To się nazywa brak odbycia społecznego niestety.

Gość gość
*obycia

Gość gość
Daj link do tematu o braku zarodka w 8tc

Gość gość
Ja rozumiem różna zdania ale nie rozumiem dlaczego tu tak przezywaja. Można mówić co masz na myśli bez tego "debilko, głupia, itd". Nie potrafią rozmawiać jak dorośli. Różnie jest w życiu ale staram się nie obrażać podczas rozmów.

Gość gość
Gość 9.26 czyli mam rozumieć ze jeśli np zapytasz ma forum czy jest szansa dla ciąży skoro hcg spada a zarodka nie widać to ja powinnam ci odpisać nadzieje miej do końca na pewno będzie cud. Po mimo ze wszystkie znaki na niebie i ziemi zwiastują poronienie. Czy to jest dla ciebie empatia? Bo dla mnie jest to robienie głupka i z siebie i ciebie

Gość gość
Teraz spójrz na to co piszesz autorko, i przeczytaj tytuł wątku który sama założyłaś a na koniec wyciągnij wnioski.

Gość gość
Gość 9:58 nie dogadamy się

Gość gość
Nie ma szans:-)

Gość gość
Ale spróbujmy :D wróćmy do mojego przykładu. Chce cię zrozumieć. Powiedz na jaka odpowiedz byś liczyła w tej sytuacji i dlaczego

Gość gość
Taki jest efekt siania fernentu przez trolli.

Gość gość
czyli mam rozumieć autorko że miałam trudne dzieciństwo byłam molestowana , gwałcona , upokarzana . Dziś nie chce mi się żyć bo sobie z tym nie radzę . Twoja rada weź sznurek i tak jesteś w beznadziejnej sytuacji :-)

Gość gość
Nie gościu. Nie porównuj tych 2 rzeczy. Ty możesz iść na terapię, zacząć wychodzić na prostą. Ciąża, o której pisze osoba powyżej, raczej nie ma szans na utrzymanie i lepiej zacząć się z tym godzić i robić fałszywe nadzieje. Nie widzisz różnicy? Serio?

Gość gość
Akurat na to poleciłabym terapie bo z tej sytuacji jest wyjście ale jak hcg spada to już nie ma. Tzn jest możesz zajść w kolejna ciąże ale to nie zmieni faktu ze tamtej już nie uratujesz. Na prawdę tylko ja widzę różnice? Dalej nikt mi nie odpowiedział dlaczego chcecie słyszeć tylko pocieszenia co wam to daje? Ja swoje wypowiedzi motywuje

Gość gość
no tak autorko , ale Ty się tu odnosisz do większości wątków . A czasem ludzie po prostu wolą się oszukiwać ponieważ prawda jest tak bolesna , ze nie chce się jej przyjmować do wiadomości . I może jak Ona wie że ciąża jest skazana na niepowodzenie , wie co ją czeka mimo wszystko chce utulenia , wsparcia i miłości A Nie twardego daj se spokój nic z tego nie będzie itd. Rozumiesz o co mi chodzi czasem człowiek woli kłamstwo :-(

Gość gość
No to jest odpowiedz ze woli kłamstwo. No dobrze a co po tem? Nie jest to gorsze? Chodzi mi ze jeśli faktycznie już będzie po ptakach to czy taka osoba gorzej się nie załamie ze ja pocieszali bez sensu? Jak to jest? Co wtedy nie załamie się jeszcze gorzej?

Gość gość
może inny przykład dziecko w szkole założyło pstrokatą bluzę , ale najbardziej pyskata i przebojowa dziewczynka w klasie ostanowiła merytorycznie wyrazić swoje zdanie "słuchaj w tej bluzie wyglądasz jak pstrokata debilka " inne dzieci to podłapały a dziewczynka musiała się z tym zmagać do końca lekcji i potem jeszcze odpokutować w domu bo jak powiedziała mamie że nie chce bluzy to dostała klapa , bo dzień wcześniej sama o nią rosiła i matka kupiła za ostatnie pieniądze . Jak widzisz mama tej przebojowej dziewczynki kiedyś też myślała , że najlepiej mówić prawdę prosto z mostu , dziś wie że tak nie jest czasem żeby kogoś nie ranić gryzę się w język :-)

Gość gość
nie bo po poronieniu jeżeli kobiecie zależało na ciąży czuję się tylko smutek i pustkę i właśnie pamięta się wszystkie osoby , które mówiły że już po ptakach . A wiesz czemu bo chcesz znaleźć winnego tego co się stało , bo tego nie rozumiesz czemu ja , czemu mi się to przytrafiło , a każdy kto mi mówił już po , to mi źle życzył i to wykrakała Wiem to bo sama to przeszłam i potem znienawidziłam pół mojej rodziny moje poronienie po nich spłynęło jak deszcz po rynnie

Gość gość
Dobra ale to trochę co innego bo dzień tez maja własna interpretacje i są niestabilni emocjonalnie a ludzie dorośli powinni bardziej realnie rozumować. Odpowiedz mi na to kolejne pytanie co po tem jak już będzie po wszystkim czy to nie jest gorsze

Gość gość
A masz już dzieci? Poronilas jakos wcześnie? Co ci ta rodzina mówiła?

Gość gość
A czego oczekiwałas? Jakiego rodzaju wsparcia rozmowy ciszy?

Gość gość
tak miałam dzieci byłam w 23 tygodniu ciąży dziecko jest już taka małą laleczka to była moja 4 ciąża byłam przeszczęśliwa a tu usg i koniec serce stop i nie bije . Na drugi dzień miałam się zgłosić na czczo do szpitala . A co mi mówiła rodzina między innym teściowa że mam już 3 dzieci na co mi jeszcze jedno , że Bóg tak chciał mam już dzieci i mi więcej nie trzeba , że po co wyje jak już jest po i tak się nie da nic zrobić tylko iść na zabieg i spokój . TAK chciałam wtedy kłamstw tulenia , że będzie dobrze współczucia że umarło mi dziecko bo Ja uważam że człowiekiem jesteśmy od samego poczęcia , no bo skoro nie to nie jesteśmy w ciąży proste . TAK wolałabym milczenia niż dopytywania jak miałam ten poród wywołany , jak wyglądało dziecko i czy pyknełam fotkę . TAK wolałabym kłamstwa lub milczenie na 100000 procent

Gość gość
a i dodam że po tych cudownych uwagach i poznaniu się na moich bliskich po 5 latach od poronienia udało mi się zajść w ciąże i urodziłam bliźniaki :-) i nic mnie nie obchodziło już czyjeś zdanie

Gość gość
To jest zupełnie inna sytuacja mie znam twojej rodziny ale sama bym za coś takiego ma stosie spaliła. To już nie jest brak empatii abrak człowieczeństwa. Bo z czym to dzieciątko byłoby inne niż tamto kochało się je od razu. Co bo było czwarte to mogło się urodzić lub nie? A jak by przepraszam za porównanie coś się stało z drugim to powiedzieliby urodzisz następne? To jak teściowa szlag trafi to powiedz jej ze na jej miejsce znajdzie się napewno inna zgryźliwa baba a po za tym już jest stara i tylko kłopot z nią. Wredni ludzie. A co do fotki to trzeba było jej powiedzieć ze jej w trumnie zrobisz i na face wrzucisz No co za ludzie. Wiem wiem ty wtedy nie miałaś głowy do docinek strasznie ci współczuje zarówno straty jak i takich debili dookoła siebie. Tu słowo debil jest jak najbardziej uzasadnione