Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciśnienie u 6 latki

Polecane posty

Gość gość

Dostałam kartkę od pielęgniarki i na niej wpis że ciśnienie 92/62 znalazłam tylko że prawidłowe wynosi ok. 110/75. Czy takie nisko to powód do niepokoju? Do pediatry mamy iść w piątek.

Gość gość
ale co, zemdlała córka czy jak? po co jej ciśnienie mierzyła? i przede wszystkim co córka wtedy robiła? jak siedziała godzinę to ciśnienie nie podskoczy a wysoko

Gość gość
Moze tak.juz ma. Ja nie jestem dzieciem ale mam zawsze niskie cisnienie. W okolicach 90/60. Czasem niższe. Jak podskocY mi do 120/80 (czyli tego uznawanego za idealne) glowa mi pęka.

Gość gość
Mieli takie badania w zerówce. Wzrost, waga, ciśnienie, postawa itp... I na dole kartki w rubryce "Uwagi" jest na czerwono wpis RR 92/62

Gość gość
e tam jest w porzo za wysokie rodzi wiele problemów niższe, bo nie jest niskie na razie nie jest problemem

Gość gość
ile wzrostu ma dziecko?

Gość gość
117cm 19kg

Gość gość
to do swojego wzrostu ciśnienie ma ok dla 7 latki jest 96/61 przy tym wzroście, bo dla 6 latki nie mam tabeli ciśnień względem wzrostu ze wzrostem twoja córka jest na 10 centylu

Gość gość
Dziękuję Ci bardzo :-) zmartwień mnie ze było to zaznaczone w uwagach na czerwono.

Gość gość
bardzo proszę dla dzieci ciśnienie liczymy zupełnie inaczej gdyby miała wyższe z kolei, to trzeba wtedy zbadać nerki już miałam dobra lekcje mierzenia cisnień u niemowlaków i dzieci starszych oraz dorosłych