Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ukryć przed lekarzem, że mam okres aby nie przełożył zabiegu?

Polecane posty

Gość gość

Mam mieć operację nosa w drugim dniu okresu, moje miesiączki nie są zbyt intensywne i trwają 4 dni, podobno z powodu okresu operacja może się nie odbyć, ale ja już tak długo czekam zresztą mam już ustalony grafik i urlop w pracy, więc wolałabym aby zabieg odbył się terminowo... Jak myslicie ukryć fakt że mam okres czy powiedzieć lekarzowi? A może można wykonywać operacje podczas okresu tylko daje się wtedy coś na krzepliwość? Maiłyście taką sytuację?

Gość gość
Zapytaj lekarza...

Gość gość
Nie ukrywaj. To jednak operacja, a nie jakiś błahy zabieg.

Gość gość
Właśnie wolałabym nie ryzykować, że przełoży zabieg :/

Gość gość
No ale nie powinno się robić operacji, gdy pacjentka ma okres. Widocznie takie zalecenia nie są bezcelowe. Rozumiem, że masz grafik, ale jednak zdrowie ważniejsze.

Gość gość
Dodam jeszcze, że leżałam kiedyś w szpitalu i dziewczyna miała mieć operację. Jak na złość dostała okres i operację przełożono, nie było żadnej dyskusji.

Gość gość
Jeśli masz jeszcze z 2 miesiące to antykoncepcją możesz ,,odroczyć'' okres o cały cykl.

Gość gość
Napiszę ,bo może komuś się przyda :-) Właśnie jestem po całkowitej korekcie nosa, wczoraj operacja, dzisiaj już w domu. Pierwszy termin miałam na 29 stycznia ale dostałam katar i dr nie zgodził się na operację, dla pocieszenia dał mi najbliższy zwolniony termin 13 lutego. Niestety dwa dni przed wypadał mi pierwszy dzień miesiączki. Po szybkiej konsultacji z moją ginekolog stwierdziłam, że zaryzykuję i od połowy cyklu zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne Vibin, codziennie czułam, że się nie uda, że nie przesunę ale się udało :-) Biorę je jeszcze przez dwa dni i odstawiam. Lekarz powiedział, że podczas miesiączki absolutnie nie operuje.

Gość gość
Pacjenci kłamią na temat stanu zdrowia, a potem ludzie tracą pracę z powodu "błędów"... Nie wiem, jak możesz być tak nierozsądna. Przesuń miesiączkę antykoncepcją i tyle, skoro NOS jest NAJWAŻNIEJSZY.